LUČENEC: Furmansko-remeselnícky deň prinesie program pre deti i dospelých

LUČENEC – Furmanské preteky s ťažnými koňmi, ukážky podkúvania koní a strihania oviec, ale aj prezentácia psov v služobnej kynológii a výstava poľnohospodárskych strojov. To všetko čaká v sobotu 29. apríla od 9:00 v Lučenci-Ľadove na návštevníkov podujatia Furmansko-remeselnícky deň, ktoré bude spojené i s tradičným jarmokom. Organizuje ho Stredná odborná škola hotelových služieb a dopravy (SOŠ HSD) v Lučenci spolu s Asociáciou furmanov Slovenska.

Hlavná časť programu, furmanské preteky v štyroch disciplínach, sa začína hneď o 9:00 a potrvá do 12:00. Po prestávke na obed pokračuje v čase od 13:00 do 16:00. O deviatej ráno je zároveň pripravená aj ukážka športovej kynológie. O 11:00 bude nasledovať vystúpenie folklórneho súboru Haličan.

Zhodne o 10:00 štartujú ukážky podkúvania koní a strihania oviec. Od 10:30 bude možnosť vyskúšať si jazdu na koni a od 14:00 i v koči. Počas celého dňa bude návštevníkom k dispozícii bezplatné kynologické poradenstvo a možnosť vyskúšať si streľbu z luku. Organizátori si pripravili i hry, animácie a tvorivé dielne pre deti, ale aj stánky, v ktorých si môžu vyskúšať výzdobu medovníkov, maľovanie na tvár a dozvedieť sa niečo o študijných programoch SOŠ HSD.

Osobitnou súčasťou je remeselnícky jarmok. Bude na ňom možné pozrieť si prácu remeselníkov, kúpiť si ich výrobky a u niektorých si dokonca aj vyrobiť aj vlastné.

Zdroj: SOŠ HSD,   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár