REVÚCA: Múzeum Prvého slovenského gymnázia opäť otvára brány verejnosti

REVÚCA – Jedna z najvýznamnejších historických a kultúrnych pamiatok v našich regiónoch, Múzeum Prvého slovenského gymnázia (MPSG) v Revúcej, bude od pondelka 24. apríla 2017 opäť prístupné verejnosti. O znovuotvorení múzea informovalo médiá jeho vedenie.

MPSG bolo v lete minulého roka poškodené povodňou, ktorá ho zasiahla po intenzívnych dažďoch. Voda poškodila nielen zbierkový fond múzea, ale aj niektoré exponáty, ktoré museli byť ošetrené. Súčasťou rekonštrukcie boli preto i protipovodňové opatrenia, aby k podobnej katastrofe v budúcnosti už nedošlo.

Počas nasledujúcich mesiacov bude MPSG otvorené počas pracovných dní od 8:00 do 16:00. V mesiacoch júl a august sa otváracie hodiny predĺžia až do 18:00 a múzeum bude otvorené i počas víkendových dní. Návštevníci ho nájdu na Muránskej ulici 18 v Revúcej, v historickej kúrii, ktorá v 19. storočí slúžila ako pôvodná prvá budova gymnázia.

Prvou „predzvesťou“ otvorenia múzea je dnešný (20. 4.) benefičný koncert speváckeho zboru Quirin pri Základnej umeleckej škole v Revúcej. Začína sa dnes o 17:00, vstupné je dobrovoľné. Výťažok z neho bude venovaný v prospech MSPG.

Zdroj: Múzeum Prvého slovenského gymnázia

Pridaj komentár