ŠÁVOĽ: Muž za dva roky podviedol cez internet 855 ľudí

ŠÁVOĽ – Vyšetrovateľ v Lučenci obvinil 36-ročného muža, bytom Šávoľ, z pokračujúceho zločinu podvodu. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, od februára 2015 do januára 2017 prostredníctvom mobilného telefónu alebo počítača zverejňoval na internetových stránkach pod rôznymi vymyslenými, prevažne ženskými menami, inzeráty zamerané na predaj rôznych druhov tovarov, ktoré nikdy nevlastnil.

„Po oslovení záujemcami o kúpu od nich požadoval pred dodaním tovaru úhradu finančných prostriedkov postupne na viaceré bankové účty, ktorými sám disponoval. Po tom, ako záujemcovia finančné prostriedky zaslali, ich z účtu vybral a použil pre osobnú potrebu,“ priblížila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, požadovaný tovar nedodal a ani na urgencie záujemcov im finančné prostriedky nevrátil. „Týmto svojim konaním spôsobil najmenej 855 poškodeným osobám z celej SR škodu v celkovej sume 17 754 eur,“ konkretizovala.

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a keďže podľa hovorkyne pokračoval v páchaní trestnej činnosti, spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. „Za tento zločin páchaný závažnejším spôsobom konania hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ zakončila Faltániová.

Zdroj: Mária Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru B. Bystrica, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár