HUSINÁ: V dedine majú unikátnu autobusovú zastávku, vyzerá ako dáždnik

HUSINÁ – Väčšina novovybudovaných prístreškov na autobusových zastávkach vyzerá ako podľa jedného projektu. Teda zväčša jednoduchá drevená konštrukcia s murovanou časťou a na streche kanadský šindeľ, bez nejakej väčšej snahy o nejakú výnimočnosť. V obci Husiná (maďarsky Guszona) na juhu okresu Rimavská Sobota na to šli po svojom a ich zastávka vyzerá skutočne unikátne – pripomína totiž dáždnik.

Ako môžete vidieť i na fotkách, jeho konštrukcia je vypracovaná skutočne do detailov. Nechýba zahnutá rúčka či vnútorné rebrovanie, ktoré pripomína konštrukciu skutočného dáždnika. Ako uviedol starosta obce Peter Fazekaš, zastávku zhotovili svojpomocne a inšpiráciu našli na internete. Podobná zastávka sa totiž nachádza v jednom z ruských miest. Na Slovensku a možno i v okolitých krajinách je však zrejme unikátom.

V Husinej však okrem novej zastávky usilovne pracujú i na ďalšom skrášľovaní a zlepšovaní verejných priestranstiev. V tomto roku pribudli nové chodníky s kanalizáciou a v pláne je i revitalizácia centra obce.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár