NIŽNÁ KÁLOŠA: Muž týral matku piatich detí, polícia ho už zadržala

NIŽNÁ KÁLOŠA – Zločin týrania blízkej a zverenej osoby objasňuje aktuálne polícia v Rimavskej Sobote. Dopustiť sa ho mal 47-ročný Štefan z dediny Nižná Káloša, ktorý svojej 34-ročnej družke údajne spôsoboval fyzické i psychické utrpenie. Naposledy k tomu malo dôjsť v nedeľu 7. mája.

„Matku svojich piatich detí týral niekoľkokrát v týždni. Žene vulgárne nadával, neustále sa jej vyhrážal zbitím a zabitím sekerou či príborovým nožom. Opakovane ju ťahal za vlasy, hodil ju o zem, pričom ju fackoval po tvári a bil ju po chrbte,“ priblížila hovorkyňa. Ženu podľa jej slov udrel aj poriskom sekery či zásuvkou a spolu s maloletými deťmi ju vyháňal z bytu, pričom sa aj im vyhrážal zabitím.

„Ženu taktiež opakovane nútil proti jej vôli k pohlavnému styku, ktorý keď odmietla, fyzicky ju napádal. K tomuto dochádzalo zväčša v nočných hodinách, kedy ani deti nemohli spať,“ doplnila Kováčiková.

Polícia muža zadržala a umiestnila do cely predbežného zadržania. Zo strany vyšetrovateľa bude podaný aj podnet na jeho vzatie do vyšetrovacej väzby. V prípade obvineného ide podľa hovorkyne o recidivistu, ktorý už bol v minulosti viackrát súdne trestaný za násilnú či majetkovú trestnú činnosť. „V prípade spomínaného zločinu týrania blízkej a zverenej osoby hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov,“ konkretizovala.

Zdroj: Petra Kováčiková (KR PZ),  Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár