TISOVEC: Šťavica postupne ožíva, najnovším prírastkom je drevený altánok

TISOVEC – Areál Šťavica na okraji Tisovca, kedysi obľúbené vychádzkové miesto obyvateľov mesta, začína po rokoch chátrania postupne ožívať. Návštevníci areálu môžu aktuálne využívať drevený altánok, ktorý samospráva postavila vlani a tento rok ho dokončila pridaním zábradlia. Šťavica tak získala priestor, kde domáci i cezpoľní môžu organizovať pikniky a stráviť príjemné chvíle. Navyše, na skok majú k dispozícii pramenitú minerálnu vodu, po ktorej celý areál dostal meno.

K revitalizácii areálu prispievajú i členovia turistického oddielu (TO) KOS Rimavská dolina, ktorým sa podarilo zastrešiť neďaleký objekt bývalého skladu. Ten bol dlhé roky nevyužívaný a chátral, o čom najlepšie svedčila prepadnutá strecha. Vďaka finančnej podpore Partnerstva Muránska Planina – Čierny Hron, ako aj aktivite a práci ochotných členov TO KOS, sa však podarilo postaviť úplne novú strechu.

Veľkou pomocou im pri tom boli hlavní sponzori, ktorí poskytli potrebný materiál. Predovšetkým firma Mestské lesy Tisovec, s.r.o. a Komínové centrum – Nitra. Zrenovovaný objekt bude slúžiť nielen pre členov TO KOS, ale i pri organizácii rôznych športových, kultúrnych či spoločenských podujatí.

Pochopiteľne, na Šťavici toho treba ešte veľmi veľa urobiť. Najväčšou päsťou na oko je chátrajúci amfiteáter. Rozpadávajúce sa pódium a hľadisko bez lavičiek pôsobia skutočne bezútešným dojmom. Starší Tisovčania si tiež určite spomínajú na drevenú tančiareň, ktorá bohužiaľ v 90. rokoch minulého storočia po požiari ľahla popolom.

Mesto však chce areál i naďalej postupne revitalizovať a treba dúfať, že rad dôjde na na postavenie novej tančiarne. Dovtedy je v pláne vybudovanie nových chodníkov, osadenie lavičiek či smetných košov.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár