Hasiči súťažili v B. Bystrici a Lučenci, „naši“ chlapi prevalcovali konkurenciu

B. BYSTRICA/LUČENEC – Výrazné úspechy dosiahli hasiči z Novohradu, Gemera a Malohontu počas 21. ročníka Krajskej súťaže hasičských jednotiek v hasičskom športe, ktorá sa konala 31. mája v areáli štadióna VŠC Dukla Banská Bystrica a 1. júna 2017 v priestoroch Okresného riaditeľstva (OR) Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Lučenci a na futbalovom štadióne v Lučenci.

V súťaži, ktorú tradične organizovalo Krajské riaditeľstvo (KR) HaZZ v B. Bystrici, nedali „naši“ konkurencii z ostatných okresov najmenšiu šancu. Obsadili prvé tri miesta vo všetkých disciplínach.

„Prvý deň súťaže hasiči súťažili v disciplínach ‚beh na 100 metrov cez prekážky‘ a ‚štafeta 4×100 metrov‘. Nasledujúci deň v Lučenci plnili disciplínu ‚výstup do 4. nadzemného podlažia cvičnej veže‘. Popoludní sa presunuli na futbalový štadión, kde pokračovali súťažnou disciplínou ‚požiarny útok‘,“ informoval médiá hovorca banskobystrického KR HaZZ Erik Piater.

V súťaži jednotlivcov v disciplíne výstup do 4. podlažia cvičnej veže sa na prvom mieste umiestnil Michal Marcinek s časom 16,24 sekundy. Na druhom mieste skončil Ľubomír Lőrinčík s časom 16,73 s. Tretie miesto obsadil Peter Šulek s časom 17,89 s (všetci z OR HaZZ Lučenec).

V súťaži jednotlivcov v disciplíne beh na 100 m cez prekážky sa na prvom mieste umiestnil Ľubomír Lőrinčík z OR HaZZ v Lučenci s časom 17,98 s. Na druhom mieste bol Marek Derdák z OR HaZZ v Revúcej s časom 18,61. Na treťom mieste skončil Peter Šulek z OR HaZZ v Lučenci s časom 18,68 s.

V dvojboji jednotlivcov patrilo prvé miesto Ľubomírovi Lőrinčíkovi s časom 34,71 s. Na druhom mieste bodoval Michal Marcinek s časom 35,07 s. Na treťom  sa umiestnil Peter Šulek s časom 36,57 s (všetci z OR HaZZ Lučenec).

V súťaži družstiev za celkové výsledky dosiahnuté v hodnotení všetkých disciplín sa na prvom mieste umiestnilo súťažné družstvo z OR HaZZ v Lučenci. Druhé skončilo súťažné družstvo z OR HaZZ v Rimavskej Sobote a na treťom mieste súťažné družstvo z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši.

„Riaditeľ KR HaZZ Dušan Sľúka zároveň symbolicky ocenil aj najstaršieho účastníka súťaže Petra Cesnaka (47 rokov) z OR HaZZ vo Veľkom Krtíši a najmladšieho účastníka Tomáša Terpáka (22 rokov) z OR HaZZ v Revúcej,“ dodal hovorca.

Zdroj: Erik Piater, KR HaZZ

Pridaj komentár