R. SOBOTA: Na kúpalisku sú už labute, práce v Mestskej záhrade pokračujú

RIMAVSKÁ SOBOTA – Tri čierne labute v nádrži bývalého plážového kúpaliska v Rimavskej Sobote sú najnovším prírastkom pri vytváraní nového rekreačno-oddychového areálu, ktorý samospráva buduje spojením kúpaliska s Mestskou záhradou, niekdajšou „Prvomájovou“. Soboťanom a návštevníkom mesta tak bude k dispozícii priestor, ktorý bol inšpirovaný skutočne pekným Mestským parkom v susednom Lučenci.

Starý plechový plot, ktorý ešte stále oddeľuje záhradu od kúpaliska, bude už čoskoro minulosťou. Podobne aj starý mostík, ktorý v minulosti slúžil ako vchod do areálu. Ako môžete vidieť na jednej z fotografií, pracovníci mesta ho už demontovali a čoskoro ho nahradí nové premostenie. Ďalší mostík má viesť ponad nádrž kúpaliska na malý ostrovček v jeho strede, takže sa naň bude dať z brehu bez problémov prejsť.

Práce zatiaľ pokračujú v iných častiach záhrady. V posledných mesiacoch robotníci dokončili časť vonkajšieho oplotenia smerom od amfiteátra, v súčasnosti obnovujú starší plot smerom k bývalému RISU. Pracujú aj na okružnej trase okolo celej záhrady, ktorá má merať presne jeden kilometer a bude slúžiť bežcom i korčuliarom.

Pri vjazde do Mestskej záhrady z Cukrovarskej ulice bude už čoskoro vztýčená drevená brána, na ktorej nebude chýbať nápis „Mestská záhrada“ (uvažuje sa aj o pridaní nápisu v maďarčine). Jej základy sú už pripravené a rozmery budú skutočne úctyhodné – výška šesť metrov a šírka približne desať. Podobná, len oveľa menšia brána je už pri vchode do kolkárne.

Už pár mesiacov je v Mestskej záhrade aj nový altánok. V súčasnosti je však už dokončený a nechýbajú ani možnosť posedenia v jeho blízkosti.

Súčasťou záhrady má byť aj minizoo, ktorá má vzniknúť v západnej časti, neďaleko amfiteátra. „Budú tam napríklad kozy, ovce, zajace, alebo lamy. Umožníme tam aj návštevy detí zo škôlok, keďže sú v meste i také, ktoré tieto zvieratá naživo možno ešte ani nevideli,“ uviedol primátor Jozef Šimko na jednom z minulých mestských zastupiteľstiev.

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “R. SOBOTA: Na kúpalisku sú už labute, práce v Mestskej záhrade pokračujú”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Útulok pre psov má v meste vzniknúť do troch rokov, Malohontskú na tri mesiace uzatvoria

  2. Pingback: R. SOBOTA: V Mestskej záhrade už stojí brána, z kúpaliska zmizla labuť

Pridaj komentár