RIMAVSKÉ JANOVCE: V obci pribudlo nové priestranstvo na oddych, v pláne je aj cyklotrasa

RIMAVSKÉ JANOVCE – Obyvatelia Rimavských Janoviec získali od samosprávy nový priestor, ktorý môžu využiť na oddych a relaxáciu. Nachádza sa na kraji dediny smerom na R. Sobotu a keďže je priamo pri ceste, využiť ho môžu aj okoloidúci.

Ľuďom sú tam k dispozícii dva drevené prístrešky a posedieť si môžu aj na lavičkách z guľatiny. Rodiny s deťmi môžu využiť pieskovisko či drevenú hojdačku. Súčasťou areálu je i ohnisko na opekanie.

Celé priestranstvo by však v budúcnosti malo získať ešte ďalšie využitie. Má byť totiž začiatkom cyklocesty, ktorá má z Rimavských Janoviec viesť do osady Močiar a bude ňou možné dostať sa až na Kurinec. O financie na jej výstavbu vo výške zhruba 229 000 eur sa obec uchádza prostredníctvom výzvy na čerpanie prostriedkov z eurofondov.

„Cyklotrasa bude začínať napojením na most v osade Močiar. Viesť bude po poľnej ceste, hrádzi pri rieke Rimave s napojením na existujúce premostenie rieky a znova po poľnej ceste,“ uvádza sa v projekte s tým, že ukončenie cyklotrasy má byť železničnom priecestí v obci.

Celková dĺžka cyklotrasy je naplánovaná na 1.519,69 metrov. Takmer v celom svojom rozsahu (1350,95 metra) má mať šírku dva metre s obojstrannými krajnicami o šírke 30 centimetrov. Zvyšná časť v dĺžke 168,74 m bude mať šírku tri metre s 30-centimetrovými krajnicami.

Zdroj: Sobotnik.sk, ezakazky.sk Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár