ŠÍD: Mladík bez vodičského oprávnenia narazil autom do betónového múra

ŠÍD – Pravdepodobne neprispôsobenie rýchlosti jazdy je príčinou dopravnej nehody, ktorú v nedeľu (11. 6.) spôsobil v obci Šíd v Lučeneckom okrese 20-ročný vodič vozidla Fiat Marea Weekend. Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, auto viedol napriek tomu, že nemá vodičské oprávnenie a navyše viezol štyroch spolujazdcov.

Po prejazde miernou ľavotočivou zákrutou prešiel do protismernej časti vozovky, kde narazil do mostíka a betónového múrika oplotenia rodinného domu. Po náraze vozidlo odhodilo späť na vozovku, kde vpravo narazil do dopravnej značky, ktorú vytrhol. Následne s vozidlom narazil do betónovej steny pod miestnou knižnicou,“ priblížila nehodu hovorkyňa.

Pri dopravnej nehode došlo k ťažkým zraneniam 16-ročnej spolujazdkyne a k ľahkým zraneniam ostatných spolujazdcov (14-ročný, 13-ročný a 8-ročný chlapec). „Vodič sa na mieste nehody podrobil dychovej skúške na alkohol. Výsledok bol negatívny,“ dodala Kováčiková.

Celková škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla bola predbežne vyčíslená na približne 1700 eur. V súvislosti s vyšetrovaním dopravnej nehody bolo začaté trestné stíhanie pre podozrenie z prečinu ublíženia na zdraví, ako aj pre podozrenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.

Zdroj: Petra Kováčiková, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru B. Bystrica

Pridaj komentár