FIĽAKOVO: Festival UDVart láka na hudbu, tvorivé dielne a rôzne atrakcie

FIĽAKOVO – Dvor Mestského vlastivedného múzea bude počas druhého júlového víkendu (7. až 9. júl) miestom s najvyššou koncentráciou umenia a zábavy vo Fiľakove. Koná sa tam totiž ďalší ročník festivalu UDVart.

„Festival láka ľudí nie iba kvalitnými koncertami – Smola a Hrušky, Gypo Circus, Steve Misik & Co., Dancing with the Wrong Girl a ďalší – ale aj tvorivými dielňami,“ priblížila Andrea Illés Kósik, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska (MsKS) Fiľakovo, ktoré podujatie organizuje.

Návštevníkom budú k dispozícii tvorivé dielne zamerané na historické fotografie a výtvarné umenie, ale aj bojové umenie capoeira. K dispozícii bude i perkusionistický workshop, kováčska dielňa, festivalové inštalácie a ďalšie atrakcie. Patria k nim remeselné pivá, stolný futbal, lezecká stena, večerné kino, perkusionistická show či programy pre deti, napríklad interaktívna angličina. „Garantom trojdňového kultúrno-hudobného festivalu je herečka Vica Kerekes,“ dodala Illés Kósik.

Do 6. júla je možné zakúpiť permanentky na festival za akciovú cenu v hodnote 12 eur. Cena trojdňovej permanentky zakúpenej na mieste festivalu bude 14 eur, cena dennej vstupenky sedem eur. Vstup pre deti do desať rokov v sprievode rodičov je zdarma.

Viac o festivale UDVart je možné zistiť na stránke www.udvartfestival.com, prípadne na facebookovej stránke podujatia. Spoluorganizátorom UDVartu je Hradné múzeum vo Fiľakove a realizovaný je s finančnou podporou Úradu vlády SR – program Kultúra národnostných menšín 2017.

Zdroj: Andrea Illés Kósik, MsKS

Pridaj komentár