LUČENEC: 51-ročná vodička nafúkala takmer päť promile

LUČENEC – Policajti z Lučenca pri dopravnej kontrole v sobotu 1. júla 2017 o 22:34 namerali 51-ročnej vodičke v dychu takmer päť promile alkoholu. Podľa slov krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej ženu už obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

„V meste Lučenec viedla osobné motorové vozidlo Hyundai Accent po Športovej ulici smerom na Haličskú, kde ju zastavila hliadka. Pri dychovej skúške jej v dychu namerali 2,32 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 4,83 promile. Vodičke obmedzili osobnú slobodu a po vykonaní procesných úkonov ju umiestnili do policajnej cely,“ uviedla hovorkyňa s tým, že poverený príslušník už spracoval podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní.

Ako dodala, v priebehu takmer 42 hodín policajti v piatich okresoch Banskobystrického kraja (v siedmich mestách) počas bežného výkonu služby zastavili celkovo až osem vodičov, ktorí nafúkali viac ako 1 promile. Jeden z nich spôsobil aj dopravnú nehodu, ďalší sa odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol a odmietol aj lekárske vyšetrenie na odber krvi. Dvaja jazdili počas zákazu činnosti.

Zdroj: Mária Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár