Protestná jazda ĽSNS dnes spomalila premávku medzi R. Sobotou a Tisovcom

HNÚŠŤA – Niekoľkokilometrová kolóna vozidiel vznikla dnes (19. 8. 2017) popoludní na hlavnej ceste medzi Rimavskou Sobotou a Tisovcom. Dôvodom bol presun členov a sympatizantov strany Kotleba – Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) v rámci podujatia, ktoré nazvali Protestná jazda proti asociálom.

Vodiči, ktorí v tom čase smerovali z okresného mesta na sever, tak museli počítať so zdržaním. „Bolo to nenormálne. Vliekol som sa zo Soboty do Hnúšte dvakrát dlhšie ako zvyčajne. Predbehol som 20 či 30 áut, ale bolo to zbytočné, lebo kopa ďalších bola predo mnou,“ uviedol pre Sobotnik.sk jeden z vodičov, ktorý sa dostal do kolóny. V nej sa nachádzalo i niekoľko policajných vozidiel.

My sme kolónu ĽSNS natočili na ceste pri hnúšťanskom Tescu, kadiaľ prechádzala približne šesť až osem minút a vzbudila výraznú pozornosť. Viacerí ľudia si prechádzajúce trúbiace autá s nálepkami a zástavami ĽSNS natáčali na mobily, ďalší im mávali. Naopak, medzi Rómami bolo badať neistotu. „Prosím vás, už odišli?“ pýtal sa asi 30-ročný Róm pokladníčky v Tescu v čase našej návštevy.

Protestnú jazdu proti asociálom ohlasovala ĽSNS od minulého týždňa na sociálnych sieťach i na letákoch, distribuovaných do poštových schránok. Podľa tvrdenia predstaviteľov strany to bola jazda za slušných ľudí, zameraná proti extrémistickým asociálom. Jazda sa začala o 11:00 v Banskej Bystrici a členovia strany avizovali prejazd cez Zvolen, Detvu, Lučenec, Rimavskú Sobotu, Hnúšťu, Tisovec, Červenú Skalu, Heľpu, Polomku a na záver cez Brezno.

Podobné akcie môžu podľa ĽSNS pokračovať. „Keď to nepomôže, obsadíme Bratislavu!“ uvádza strana vo svojich propagačných materiáloch.

Zdroj: Facebooková stránka ĽSNS, Sobotnik.sk    Foto a video: Sobotnik.sk

One Reply to “Protestná jazda ĽSNS dnes spomalila premávku medzi R. Sobotou a Tisovcom”

  1. Pingback: Najčítanejšie články za rok 2017 – salaš Zbojská, chrám Svedkov Jehovových či Mestská záhrada

Pridaj komentár