RIMAVSKÁ SOBOTA: Malohontská je už uzavretá, na doprave sa to hneď prejavilo

RIMAVSKÁ SOBOTA – Malohontská ulica v Rimavskej Sobote, kde má na križovatke s Jánošíkovou vzniknúť nový kruhový objazd, je už pre autá od 2. augusta uzavretá. Ulica je uzatvorená v celej svojej dĺžke, od Lidla až po Dom kultúry. Toto dopravné obmedzenie má trvať približne tri mesiace.

„Dvojprúdovku“ nakoniec uzavreli s istým oneskorením. Primátor Jozef Šimko totiž na poslednom mestskom zastupiteľstve avizoval odovzdanie staveniska dodávateľovi už na prvý júlový týždeň. Dodržať sa nepodarilo ani termín 1. augusta, o ktorom samospráva informovala na svojej internetovej stránke. V každom prípade je však výstavba objazdu veľmi dobrou správou, keďže nešťastne riešená križovatka mesto z hľadiska dopravy akoby rozdeľovala na dve časti.

Kým však bude objazd na najrušnejšej ceste v meste hotový, vodiči si ešte užijú svoje. Malohontskú musia obchádzať po bočných uliciach a napriek návestiam pred mestom, ktoré tranzitnú dopravu odkláňajú mimo centra R. Soboty, hustota premávky viditeľne stúpla. Najbadateľnejšie to bolo na uliciach Hviezdoslavovej či Mikszátha, kde je i dočasná autobusová zastávka. Viac áut však prechádzalo i cez Dobšinského a Kirejevskú.

Šoféri musia pri obchádzke rátať aj s ďalším obmedzením. „Upozorňujeme, že na trase obchádzky na  uliciach Cukrovarskej, Mikszátha a Hatvaniho bude zakázané státie vozidiel po krajoch komunikácie,“ informuje samospráva.

Zdroj: Sobotnik.sk, rimavskasobota.sk   Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár