R. SOBOTA: Parkovanie na zeleni na sídlisku Západ končí, polícia ho už nebude tolerovať

RIMAVSKÁ SOBOTA – Parkovanie na zeleni na uliciach sídliska Západ, na ktoré si z dôvodu nedostatku parkovacích miest zvykli mnohí vodiči, zrejme skončí. Ako portálu Sobotnik.sk potvrdil zdroj priamo z mestského úradu, dôvodom sú novovyasfaltované parkovacie miesta na tomto sídlisku. Tie pribudli na viacerých uliciach.

Parkovanie na verejnej zeleni je samozrejme priestupkom, avšak doteraz ho mestská polícia na Západe tolerovala. Ako niekoľkokrát verejne vysvetlil primátor Jozef Šimko počas zasadnutí mestského zastupiteľstva, dôvodom bol práve nedostatok parkovacích miest. Policajti teda na sídlisku takéto priestupky neriešili.

To sa však mení práve v týchto dňoch a na sídlisku sme už aj my zaregistrovali zvýšenú aktivitu mestskej polície. Podľa našich informácií policajti počas tohto týždňa ešte riešia parkovanie na zeleni len pohovorom. Od budúceho týždňa však už pristúpia aj k pokutám. Tie môžu byť v maximálnej výške 50 eur.

Novovyasfaltované parkovisko na Rimavskej ulici

Ak teda bývate na Západe a zvykli ste odstaviť svojho motorového tátoša na tráve, od týchto dní bude lepšie zaparkovať ho radšej na parkovisku či na kraji cesty. Pochopiteľne, pre mnohých vodičov to nebude jednoduché. Veď áut je stále viac a sídlisko Západ, ktoré nebolo ani zďaleka projektované na takúto intenzitu premávky, je v Rimavskej Sobote z hľadiska parkovania zrejme najhoršou lokalitou.

Parkovanie na zeleni rieši zákon o cestnej premávke č. 8/2009 v znení neskorších právnych predpisov. V § 25, odseku 1, písmene S sa uvádza: „Vodič nesmie zastaviť a stáť na cestnej zeleni a inej verejne prístupnej zeleni, na ostrovčekoch a deliacich pásoch, ak to nie je dovolené dopravnou značkou.“

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “R. SOBOTA: Parkovanie na zeleni na sídlisku Západ končí, polícia ho už nebude tolerovať”

  1. Pingback: Parkovanie na sídlisku v Poltári je podľa poslanca hotová katastrofa. Bude na ňom parkovanie spoplatnené?

Pridaj komentár