FIĽAKOVO: Samospráva čiastočne zrekonštruuje futbalový štadión za 75 000 eur

FIĽAKOVO – Futbalový štadión vo Fiľakove, ktorý je domovským stánkom miestneho FTC, v budúcom roku zmení svoju tvár k lepšiemu. Najväčšou zmenou prejde telocvičňa, v ktorej trénujú miestni futbalisti a študenti gymnázia ju využívajú na telocvik.

Na jej rekonštrukciu získala samospráva dotáciu 25 000 eur cez projekt Slovenského futbalového zväzu, financovaný Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Mesto však plánuje investovať aj z vlastného. Celková investícia do športového areálu sa tak vyšplhá na 75 000 eur.

Z vlastného rozpočtu mesto podporí štadión sumou 50 000 eur, ktorá pôjde z úveru 1,4 milióna eur, ktorý si mesto vezme od VÚB banky. Tieto peniaze poputujú na ďalšiu obnovu telocvične a na najnevyhnutnejšie práce na zvyšných budovách v športovom areáli.

„O konkrétnych prácach budeme diskutovať s vedením FTC. Zatiaľ máme informáciu, že by potrebovali v telocvični vymeniť aj palubovku. Zvyšné financie budú minuté na ostatné stavebné zázemie štadióna podľa dohody,“ informoval primátor Fiľakova Attila Agócs, podľa ktorého je podpora športu pre mesto dôležitá. „Chceme našim športovcom, ale aj študentom, ktorí areál využívajú, vytvoriť čo najpriaznivejšie podmienky. Vieme, že to nie je závratná suma, ale veríme, že aj táto investícia prinesie výrazne pozitívne výsledky,“ dodal.

Počas posledných desiatich rokov na štadióne komplexnejšie rekonštrukcie neprebehli. Najnevyhnutnejšie práce vykonáva murárska čata Verejnoprospešných služieb mesta v priebehu zimných mesiacov. Naposledy obnovili sociálne zariadenia a šatne. Kolkári si tiež na vlastné náklady čiastočne zrekonštruovali kolkáreň. Budovy však pomaly chátrajú a budú si do budúcnosti vyžadovať ďalšie investície.

Zdroj a foto: Klaudia Kovácsová, hovorkyňa Fiľakova

Pridaj komentár