R. SOBOTA: Na mieste bývalej Koliby v údolí vzniká chrám Svedkov Jehovových

RIMAVSKÁ SOBOTA – Niekdajšie obľúbené miesto oddychu Soboťanov a bujarých diskoték v 90. rokoch, priestranstvo na Jesenského ulici, kde pred vyhorením stála Koliba v údolí, bude v budúcnosti slúžiť na duchovné účely. Vzniká tam totiž nový chrám náboženskej spoločnosti Svedkovia Jehovovi.

Na stavbe, ktorej oficiálny názov znie „Budova na biblické vzdelávanie“ panuje čulý stavebný ruch. Dnes (6. 9.) sme na nej zastihli robotníkov, ktorí vykladali drevené dielce budúcej strešnej konštrukcie. Výstavba chrámu (ktorý vo všeobecnosti členovia tejto cirkvi nazývajú Sálou Kráľovstva) sa začala podľa informačnej tabule na stavenisku v auguste tohto roku a ukončenie je naplánované na jún 2018. Spôsob zhotovenia má byť svojpomocne.

Svedkovia Jehovovi v Rimavskej Sobote doteraz na svoju činnosť a náboženské účely využívali zrekonštruovaný dom na Čerenčianskej ulici. Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, je však tento objekt pre nich už nepostačujúci z kapacitných dôvodov.

Terajšie sídlo Svedkov Jehovových v R. Sobote

Koliba v údolí bola klasickou drevenou stavbou, aké za bývalého režimu slúžili napríklad ako motoresty (podobala sa na motorest Cieľ pri Rimavskej Sobote či Halier pri Lučenci). V 90. rokoch však za nejasných okolností vyhorela a zostali z nej len základy a pivničné priestory, ktoré občas slúžili ako útočisko pre bezdomovcov. Niekoľko rokov pozemok so zvyškami koliby vlastnil istý rimavskosobotský lekár a hovorilo sa, že ho chce využiť na stavbu rodinného domu. K stavbe však nakoniec nedošlo.

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “R. SOBOTA: Na mieste bývalej Koliby v údolí vzniká chrám Svedkov Jehovových”

  1. Pingback: Najčítanejšie články za rok 2017 – salaš Zbojská, chrám Svedkov Jehovových či Mestská záhrada

Pridaj komentár