RIMAVSKÁ SOBOTA: V Mestskej záhrade postavili nové detské ihrisko

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nové detské ihrisko pri je najnovším prírastkom v Mestskej záhrade v Rimavskej Sobote, ktorú samospráva od minulého roka postupne revitalizuje. Situované je neďaleko novovybudovaného centrálneho altánka, smerom ku kolkárni.

Základom ihriska je čiastočne zastrešená konštrukcia so šmýkačkou. V jej okolí sa nachádzajú hojdačky a ďalšie atrakcie pre deti. Hoci ihrisko do záhrady pribudlo len v týchto dňoch a ešte ho ohraničujú červeno-biele pásky i nápis „Stavenisko“, našli sme na ňom prvých ľudí s deťmi, ktorí sa ho rozhodli vyskúšať.

Práce však postupujú i v ďalších častiach záhrady. Viditeľné je to hneď na „vstupnej bráne“, ktorá má už natretú šindľovú strechu a drevené piliere rezbári vyzdobili listami.

Pokračuje i výstavba kilometer dlhej dráhy pre bežcov a korčuliarov, ktorá má viesť okolo celej záhrady. Jej časti pri bývalom RISE či plážovom kúpalisku sú už vyasfaltované, ďalšie sú zatiaľ vyznačené obrubníkmi.

Zrekonštruovaná zámockou dlažbou je už väčšina chodníkov v Mestskej záhrade. Pribudli i niektoré úplne nové krátke úseky.

No a v neposlednom rade, už pred časom robotníci dokončili i opravu schodiska, ktoré zo záhrady vedie k autobusovej zastávke na Cukrovarskej ulici.

Revitalizácia Mestskej záhrady má byť hotová v budúcom roku. „Tohto roku to zrejme všetko nedokončíme, ale radi by sme to ukončili do mája 2018,“ avizoval primátor Jozef Šimko na ostatnom, júnovom zasadnutí mestských poslancov.

Doterajšie práce v Mestskej záhrade približujú predchádzajúce články, ku ktorým sa dostanete kliknutím na odkazy nižšie:

TIP: V Mestskej záhrade bude altánok, na kúpalisku labute

TIP: V Mestskej záhrade je už nový altánok

TIP: Na kúpalisku sú už labute, práce v Mestskej záhrade pokračujú

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “RIMAVSKÁ SOBOTA: V Mestskej záhrade postavili nové detské ihrisko”

  1. Pingback: RIMAVSKÁ SOBOTA: Mestskú záhradu bude monitorovať päť kamier

Pridaj komentár