R. SOBOTA: Útulok pre zvieratá zrejme bude, mesto pripravuje zmluvu o jeho výstavbe

RIMAVSKÁ SOBOTA – Útulok pre zvieratá, ktorý má v Rimavskej Sobote na Včelinci vybudovať občianske združenie Šťastné labky z Fiľakova na základe júnového uznesenia mestského zastupiteľstva, nakoniec zrejme bude postavený. Hoci bolo okolo jeho výstavby niekoľko mesiacov ticho, podľa slov predsedníčky OZ Šťastné labky Beaty Jagošovej sa už veci pohli dopredu.

„Po júnovom zasadnutí sme čakali na návrh zmluvy, ktorý nám bol doručený až 20.septembra 2017. Čakali sme kým sa ozvú z mesta, počas tých troch mesiacov sme sa boli niekoľkokrát osobne informovať na mestskom úrade kde to viazne,“ uviedla Jagošová s tým, že pripravovanú zmluvu bolo nakoniec potrebné doplniť a prerokovať s primátorom Jozefom Šimkom.

„Doplnili sme do nej kanalizáciu a tiež vyčistenie pozemku. Nápomocné majú byť Technické služby mesta. Tiež sme požiadali o uvedenie doby, dokedy má tieto práce mesto vykonať,“ dodala predsedníčka OZ s tým, že primátoror bol voči nim veľmi ústretový a prisľúbil, že zmluvu doplnia a pošlú združeniu do 15.novembra 2017.

„Následne sa zmluva prípadne ešte doplní, upraví a podpíše. Potom máme predložiť projektovú dokumentáciu a mesto vydá stavebné povolenie. Následne začnú s prácami,“ načrtla Jagošová.

Ako ďalej spomenula, petíciu, ktorá bola mestu doručená a bola zameraná proti výstavbe útulku na Včelinci, považuje za účelovú a v konečnom dôsledku za neplatnú.

„Myslíme si, že týchto pár podpisov sa nemôže rovnať petícií za výstavbu útulku v počte vyše 2000 podpisov. Veríme, že je to na dobrej a ceste a spoločnými silami sa tento projekt podarí zrealizovať,“ zakončila.

Zdroj: Beata Jagošová, OZ Šťastné labky    Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár