DOPRAVA: Vodičov dnes potrápi sneh, počasie sa má zlepšiť zajtra

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Naše regióny sa dnes prebudili do zasneženého rána a sneh na cestách má podľa predpovedí znepríjemňovať život vodičom počas celého dňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal pre okresy Veľký Krtíš, Lučenec, Poltár Rimavská Sobota, Revúca a Rožňava výstrahu druhého stupňa. Pri silnom snežení v nich môže miestami napadnúť až 35 – 40 centimetrov nového snehu.

„Uvedená výška nového snehu predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ uvádza SHMÚ s tým, že výstraha platí do 16:00 dnešného dňa (30.11.).

Po celonočnom snežení hlási Slovenská správa ciest (SSC) nový či kašovitý sneh v hrúbke jedného až troch centimetrov na väčšine ciest našich regiónov. Najviac ho cestári oznamujú na horskom priechode Zbojská, kde je na vozovke čerstvý sneh hrubý štyri až päť centimetrov a na ceste II/531 v Revúckom okrese, teda na komunikácii prechádzajúcej z Rimavskosobotského okresu cez Muráň smerom na Červenú Skalu. Na spomínanej ceste je podľa cestárov dokonca päť až desať centimetrov nového snehu.

Ak teda môžete, radšej dnes autom nikam necestujte. Počasie sa má však zlepšiť už zajtra (1. 12.), na kedy SHMÚ už nehlási žiadne výstrahy.

Zdroj: SHMÚ, SSC Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár