KALONDA: Železničiari sprístupnia priecestie na jedinej ceste do obce o 9 dní skôr

KALONDA – O deväť dní skôr než bolo plánované, teda 26. novembra 2017, sprístupnia Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) priecestie pri obci Kalonda v železničnom úseku Lučenec – štátna hranica s Maďarskom, ktoré je jediným cestným vstupom do tejto dediny z územia SR. Pôvodne malo byť priecestie uzavreté až do 5. decembra 2017.

„Železničné priecestie SP 0569, nachádzajúce sa v obci Kalonda, bude na základe ústretovosti zhotoviteľa, ktorému sa podarilo prvotné práce zrealizovať skôr, sprejazdnené pre cestných užívateľov v oboch jazdných pruhoch od nedele 26. novembra 2017 od 17:00,“ informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková. Ako dodala, ďalšie práce, ktoré bude ešte potrebné na priecestí vykonať, budú pokračovať podľa plánu, teda do 5.decembra 2017.

Výlukové práce podľa jej vyjadrenia zahŕňajú rekonštrukciu železničného prejazdu vrátane vytrhania koľají, vybagrovanie železničného zvršku aj spodku. Následne bude zrealizovaná stabilizácia a uloženie gumokovovej konštrukcie typu STRAIL. Ako doplnila, zhotoviteľ sa výlukové práce bude snažiť skončiť ešte skôr ako plánovaného 5. decembra.

Zdroj: Martina Pavliková, ŽSR, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár