V rámci programu Komunitné granty je v hre i projekt z Hnúšte, môžete ho podporiť v hlasovaní

HNÚŠŤA – Celkovo šesť projektov na zlepšenie života v rôznych kútoch Banskobystrického kraja súťaží v aktuálnom ročníku programu Komunitné granty, ktorý v týchto dňoch spustila Nadácia VÚB. Tri z nich, ktoré vyberie verejnosť v internetovom hlasovaní, podporí grantom vo výške 3000 eur. Z našich regiónov je v hre Hnúšťa, ktorá súťaží s mestami Banská Bystrica, Zvolen či Žiar nad Hronom.

Hnúšťanský projekt má názov Interaktívny park troch generácií a svojí za ním občianske združenie H.A.F.I.R.A. „Je to výnimočný projekt, ktorý krátkym priložením ruky k dielu vytvorí miesto, kde sa stretnú všetky generácie – malé deti, dospievajúci mladí ľudia, dospelí a seniori. V tomto parku spoznáte svoje okolie, svojich susedov, uvedomíte si význam slova ‘domov‘. Interaktívny park spája reálny svet s virtuálnym cez QR kódy a znalostný portál, kde sa dozviete mnoho o histórii, faune a flóre, spája generácie vďaka spoločným aktivitám, ktoré pomôžu mladým pochopiť starších a naopak, a tiež pomáha ľuďom byť ľudskejší, čím stmeľuje susedské vzťahy a spája komunitu,“ uvádza sa v materiáloch súťaže.

Ak v nej chcete zahlasovať za Hnúšťu, stačí navštíviť stránku komunitnegranty.sk, kde si v dolnej časti stránky na mape Slovenska vyberiete Banskobystrický kraj. Na projekte interaktívneho parku stačí kliknúť na tlačidlo „Chcem hlasovať“ a v okne, ktoré sa vám zobrazí, zadáte svoje telefónne číslo. Naň Vám príde overovací kód, ktorý potom do okienka zadáte. Ako uvádzajú organizátori, zaslaná SMS správa je bezplatná.

Hlasovanie prebieha do 19. novembra 2017. V čase písania tohto článku bola Hnúšťa na treťom mieste s 224 hlasmi, čo by znamenalo, že grant by jej projekt získal. Veríme, že aj váš hlas mu pomôže udržať si toto miesto až do konca, prípadne ísť ešte vyššie:-)

Zdroj a foto: Tomáš Turčan, Grape PR, s. r. o.

Pridaj komentár