RIMAVSKÁ SOBOTA: Chrám Jehovových svedkov na mieste bývalej Koliby už stojí

RIMAVSKÁ SOBOTA – Chrám náboženskej spoločnosti Jehovovi svedkovia, ktorý táto cirkev začala stavať koncom leta na mieste bývalej Koliby v údolí na Jesenského ulici v R. Sobote, je už takmer hotový. Hoci konštrukčne nejde o zložitú stavbu, doterajšia výstavba trvala len približne dva mesiace, čo dosvedčuje, že stavebníci sa naozaj snažili. Oficiálny termín dokončenia je totiž podľa informačnej tabule na stavenisku jún 2018.

Ako však môžete vidieť na fotografii, chrám, ktorý vo všeobecnosti členovia tejto cirkvi nazývajú Sálou Kráľovstva, je už na pohľad prakticky dokončený. Stavba už má aj osadené okná i dvere a omietnuté steny. V týchto dňoch robotníci upravujú jej okolie a kladú dlažbu.

Takto vyzeralo stavenisko začiatkom septembra

Spôsob zhotovenia stavby je na informačnej tabuli uvedený ako svojpomocný. Komunitný spôsob jej budovania dosvedčuje i množstvo áut, ktoré sme dnes videli odstavené pri stavenisku. Väčšina z nich mala značky iných okresov SR, zaregistrovali sme však aj autá s evidenčnými číslami z Maďarska či Nemecka.

Svedkovia Jehovovi v Rimavskej Sobote doteraz na svoju činnosť a náboženské účely využívali zrekonštruovaný dom na Čerenčianskej ulici. Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, je však tento objekt pre nich už nepostačujúci z kapacitných dôvodov.

Terajšie sídlo Svedkov Jehovových v R. Sobote

Koliba v údolí bola klasickou drevenou stavbou, aké za bývalého režimu slúžili napríklad ako motoresty (podobala sa na motorest Cieľ pri Rimavskej Sobote či Halier pri Lučenci). V 90. rokoch však za nejasných okolností vyhorela a zostali z nej len základy a pivničné priestory, ktoré občas slúžili ako útočisko pre bezdomovcov. Niekoľko rokov pozemok so zvyškami koliby vlastnil istý rimavskosobotský lekár a hovorilo sa, že ho chce využiť na stavbu rodinného domu. K stavbe však nakoniec nedošlo.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “RIMAVSKÁ SOBOTA: Chrám Jehovových svedkov na mieste bývalej Koliby už stojí”

  1. Pingback: V Revúcej vznikla nová modlitebňa, podobná je v R. Sobote - SOBOTNIK.SK

Pridaj komentár