RIMAVSKÁ SOBOTA: Na zimnom štadióne unikal čpavok, zasahovali tam hasiči

RIMAVSKÁ SOBOTA – Osem členov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) s tromi kusmi techniky aktuálne zasahuje na zimnom štadióne na sídlisku Západ v Rimavskej Sobote. Ako Sobotnik.sk informoval Martin Babic z HaZZ, dôvodom je únik čpavku. K ohrozeniu zdravia či životov však nedošlo.

„Čpavok určite uniká. Naši príslušníci štadión zatiaľ iba pootvárali a odvetrávajú, prišiel tam i technik a odstavil príslušnú technológiu. Z Rožňavy majú prísť i naši kolegovia s analyzátorom na čpavok a budú to merať,“ uviedol.

Priamo na mieste sa nachádza i riaditeľ HaZZ Rimavská Sobota Marek Laššák, podľa ktorého nebolo potrebné štadión evakuovať, keďže korčuliari ho opustili hneď, ako čpavok začal unikať. „Šlo zrejme o poruchu ventilu alebo inú technickú závadu. Bolo tam však len 300 kíl čpavku, čo nie je veľké množstvo,“ konštatoval Laššák s tým, že situáciu majú plne pod kontrolou.

Ako dodal, so správcom štadióna sú už dohodnutí, že zajtra príde na štadión servisný technik, ktorý príslušné zariadenie skontroluje.

Zdroj: HaZZ, Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár