Železničiari a policajti budú počas akcie Stihnem-nestihnem kontrolovať prechádzanie cez trať

BRATISLAVA – Nelegálne prechody cez železničnú trať budú kontrolovať Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) spolu s Policajným zborom (PZ) SR počas preventívno-bezpečnostnej akcie Stihnem – Nestihnem, ktorá sa uskutoční 30. novembra 2017. Podľa slov hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej spoločne vytypovali 85 miest a obcí v SR, kde kde budú hliadky v najfrekventovanejšom čase monitorovať pohyb osôb na miestach, kde to nie je dovolené. Vybrali aj 32 železničných priecestí, kde vodiči najčastejšie porušujú zákon o cestnej premávke, predovšetkým maximálnu povolenú rýchlosť 30 km/h.

„Keďže cieľom akcie je predovšetkým vychovávať a upozorňovať na nepochopiteľný hazard so životom, výnimočne, len v tento jeden deň, budú previnilci namiesto pokuty dostávať informačný leták, v ktorom je podrobne a zrozumiteľne vysvetlené ako správne prechádzať cez železničné priecestie a kde a ako je dovolené prechádzať cez železničnú trať,“ povedala hovorkyňa.

V našich regiónoch sa pracovníci ŽSR a PZ zamerajú na železničnú stanicu (ŽST) Poltár, pred dopravnou kanceláriou a na ŽST Lučenec, pred stavadlom č. 2 – osoby bývajúce nelegálne v objektoch depa. Skontrolujú aj ŽST Fiľakovo pri stavadle č. 3. „Je to prístupová cesta do areálu ZSSK – SP Fiľakovo, vedúca cez koľajisko, zabezpečené z oboch strán uzamykateľnými zábranami. Uvedený prechod neoprávnene využívajú civilné osoby peši, bicyklami a s ručnými kárami v priebehu celého dňa,“ dodala Pavliková.

Policajti budú kontrolovať aj prechádzanie vozidiel cez trať v Sabovej, mestskej časti Rimavskej Soboty a na Fiľakovskej a Zvolenskej ceste v Lučenci.

Zdroj: Martina Pavliková, ŽSR Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár