Lyžovať sa už dá na Skorušine pri Klenovci či na Línii nad Kokavou

GEMER/MALOHONT – Lyžiari z regiónu majú od dnešnej soboty (9. 12.) k dispozícii prvé dve strediská. Vďaka dobrým snehovým podmienkam je v prevádzke Ski Skorušina nad Klenovcom v Rimavskosobotskom okrese, ako aj Ski centrum Kokava-Línia v Poltárskom okrese.

„Včera sme mali 15 centimetrov utlačeného snehu, na ktorý večer a cez noc ešte napadol čerstvý sneh,“ priblížil konateľ Ski Skorušina Ján Sihelský s tým, že aktuálne dosahuje výška snehovej prikrývky na svahu 25 centimetrov. V prevádzke sú od 9:00 do 16:00. Podmienky na lyžovanie sú dobré a prírodný sneh (v stredisku nemajú snežné delá) je upravený. Podľa Sihelského plánujú v závislosti od počasia ťahať každý víkend a cez zimné prázdniny by chceli byť v prevádzke nepretržite.

Dnes i v nedeľu je otvorené i Ski Centrum Kokava nad Rimavicou – Línia, kde majú k dispozícii aj umelé zasnežovanie. Na začiatku aktuálnej sezóny ho však nemusia používať, keďže je dostatok prírodného snehu. V súčasnosti je ho na svahu 20 až 30 centimetrov. Stredisko je otvorené podobne ako Skorušina od 9:00 do 16:00.

Zdroj: Ján Sihelský, personál Ski centra Kokava – Línia, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár