Mikuláš príde do Lučenca, Hnúšte i Tisovca, v Revúcej bude bezplatné korčuľovanie

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Tradičný sviatok sv. Mikuláša, ktorý pripadá na 6. decembra, si túto stredu pripomenú aj v Lučenci, Hnúšti, Tisovci a Revúcej. Samosprávy pripravili program pre deti aj dospelých.

V Lučenci srdečne bude tradičné podujatie Mikuláš v meste spojené s rozsvecovaním vianočnej výzdoby od 16:00 na Námestí republiky. „V programe účinkujú Lolo a Piškót, príde aj Mikuláš s čertom. O 18:00 si môžu deti pozrieť v kine Apollo rozprávku,“ uviedla vedúca kancelárie primátorky mesta Mária Bérešová.

Do Hnúšte príde Mikuláš o 17:00, kedy sa začína mikuláššky program v miestnom Dome kultúry. „Po ňom prejdeme spolu s Mikulášom, čertom a anjelom rozsvietiť stromček na námestí,“ dodávajú organizátori z Mestského kultúrneho strediska (MsKS) a Centra voľného času v Hnúšti.

V Tisovci Mikuláš začína už o 16:00 na Námestí Dr. V. Clementisa. V programe vystúpi s vianočnými koledami dychová hudba Hradovanka, po ktorej príde Mikuláš aj s pomocníkmi. Nasledovať bude rozsvietenie vianočného stromčeka a výzdoby. Počas programu vystúpia aj mažoretky a detský folklórny súbor Čížiček.

Revúčania a návštevníci mesta majú možnosť počas tohto sviatku využiť bezplatné Mikulášske korčuľovanie. Koná sa v čase od 16:30 do 18:30 na umelej ľadovej ploche v Revúcej.

Zdroj: facebooková stránka Turistického informačného centra Revúca, facebooková stránka MsKS   Foto: Pixabay.com

Pridaj komentár