V Revúcej majú na Silvestra bezplatné korčuľovanie, v Lučenci budú bez ohňostroja

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Silvestra a novoročné oslavy môžu stráviť obyvatelia miest v našich regiónoch rôznymi spôsobmi. Pozreli sme sa na niektoré z nich.

V Revúcej čaká na obyvateľov a návštevníkov mesta počas silvestrovského dňa bezplatné korčuľovanie na umelej ľadovej ploche. Využiť ju môžu v čase od 10:00 do 12:00 a od 12:30 a od 14:30.

Vo Fiľakove sa Mestský Silvester začína o 23:00 na parkovisku pred mestským úradom. O silvestrovskú zábavu sa postará DJ Peťo Bencúr. O 24:00 nasleduje ohňostroj odpaľovaný z Fiľakovského hradu a s novoročným príhovorom vystúpi primátor Attila Agócs. Päť minút po polnoci bude pokračovať silvestrovská zábava s dídžejom.

V Lučenci tohto roku mestský polnočný ohňostroj nebudú mať. Samospráva namiesto tohto pripravila podujatie s názvom „Vitaj, nový rok2018!“, ktoré sa začína 1. januára 2018 o 15:00 na Námestí republiky.

„Pre tento termín a druh podujatia sa mesto rozhodlo preto, aby sa akcie mohli zúčastniť celé rodiny aj s deťmi. Tomu je prispôsobený aj program, kde si nájdu svoje malí aj veľkí. Vyvrcholením programu bude krásny, profesionálny hudobný ohňostroj, ktorý určite poteší aj tie najmladšie vekové kategórie,“ uvádzajú organizátori s tým, že počas podujatia sa bude bezplatne ponúkať horúci čaj a varené víno.

Program podujatia:

  • 15:00 Začiatok akcie
  • 15:15 Historický šaško Fjodor a interaktívna klauniáda
  • 16:15 Dominika Mirgová – koncert
  • 17:15 Slávnostný hudobný novoročný ohňostroj
  • 17:30 DJ MARTIN
  • 18:00 Ukončenie akcie

Naopak, novoročný ohňostroj nebude chýbať v Hnúšti, na Námestí J. Francisciho. Jeho začiatok je naplánovaný na 0:30. „Pred poliklinikou nebude chýbať ani hudba a varené vínko,“ dodávajú organizátori. Polnočný ohňostroj a príhovor primátora je naplánovaný aj v Rimavskej Sobote.

Zdroj: revuca.sk, facebooková stránka mesta Lučenec, tlačové oddelenie mesta Fiľakovo, hnusta.sk   Foto: ilustračné, Pixabay.com

Pridaj komentár