Pre nevpustenie novinárov na krajské zastupiteľstvo padlo trestné oznámenie

Silní muži, ktorí bránili vo vstupe na rokovanie regionálnym novinárom

RIMAVSKÁ SOBOTA – Nevpustenie redaktorov regionálnej televízie Rimava na zasadnutie krajského zastupiteľstva, ktoré sa konalo v pondelok 4. decembra 2017 v župnom dome na Námestí Mihálya Tompu v Rimavskej Sobote, bude mať ešte dohru. Ako Sobotnik.sk informoval dôveryhodný zdroj, na políciu bolo v tejto veci doručené trestné oznámenie.

Podľa nášho zdroja bolo trestné oznámenie podané e-mailom a je anonymné. Polícia ho už preveruje a vykonala v tejto záležitosti prvé kroky. Plánuje tiež vypočuť svedkov, ktorí boli pri udalosti prítomní, napríklad dvoch mestských policajtov, ktorým bolo neskôr vyčítané, že sa incidentu iba prizerali a nezasiahli.

Podanie oznámenia potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. „Môžeme potvrdiť, že sme v tejto súvislosti prijali trestné oznámenie. V súčasnosti prebieha v danej veci preverovanie. Bližšie informácie nebudeme v súčasnosti poskytovať,“ uviedla.

Spomínaný incident spôsobili dvaja ramenatí muži v čiernom oblečení bez označenia, ktoré by ich zaraďovalo k nejakým bezpečnostným zložkám. Do rokovacej sály odmietli vpustiť výhradne redaktorov TV Rimava, čo podľa viacerých názorov môže znamenať, že príkaz na to nedal bývalý predseda kraja Marian Kotleba, ale nejaká vplyvná osoba z prostredia Rimavskej Soboty, ktorá mohla mať s televíziou, či osobami v jej pozadí, osobný spor.

Kauza môže mať pokračovanie aj na najbližšom zasadnutí rimavskosobotského mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na utorok 19. decembra o 13:00. Niektorí mestskí poslanci na ňom podľa našich informácií plánujú túto otázku otvoriť a požadovať od kompetentných viac informácií.

Zdroj: Sobotnik.sk, KR PZ, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár