R. SOBOTA: Pešiu zónu na Ulici SNP po dlhšom čase opäť ohraničujú liatinové kolíky

RIMAVSKÁ SOBOTA – Detail, ktorý poteší. Aj tak môžeme nazvať opätovné osadenie liatinových stĺpikov na konci pešej zóny na Ulici SNP v Rimavskej Sobote, ku ktorému došlo v uplynulých dňoch. Predtým bol tento koniec pešej zóny dlhší čas otvorený a kolíky boli povestnou chýbajúcou bodkou nad i. Vďaka za ich osadenie patrí Technickým službám mesta pod vedením riaditeľa Tibora Barta.

Okrem vizuálneho zlepšenia ide v tomto prípade aj o otázku bezpečnosti. Hoci dodatkové tabule jasne ukazujú tvar križovatky bez tej časti Ulice SNP, ktorá je pešou zónou, pri vjazde do nej nie je nijaká zákazová dopravná značka. Najmä mimomestských vodičov preto mohla otvorená cesta doslova lákať na vjazd. To by mohlo spôsobiť zbytočné problémy vodičovi a ohrozenie chodcov.

V porovnaní s minulosťou sú kolíky posunuté viac smerom ku križovatke. Môžete to vidieť aj pri porovnaní aktuálnej fotografie so záberom zo služby Google Street View z mája 2012. Tento priestor zvykli mnohí vodiči využívať na parkovanie, hoci odstavenie vozidla na takomto mieste bolo z hľadiska dopravných predpisov minimálne diskutabilné.

Foto: Sobotnik.sk, Google.com

Pridaj komentár