V. TERIAKOVCE: Advent a Vianoce skrášli postava anjela v centre obce

VEĽKÉ TERIAKOVCE – Šikovnými rukami vyrobená dvaapolmetrová skulptúra anjela bude skrášľovať advent a blížiace sa Vianoce v obci Veľké Teriakovce pri Rimavskej Sobote. Stojí pri autobusovej zastávke v strede dediny, kam ju v sobotu 2. decembra 2017 postavili členovia miestneho občianskeho združenia Teriakovčan počas podujatia Anjelsky dobrý Mikuláš.

„Vyzerá to tak, že tento rok boli detičky z okolia našej obce veľmi poslušné, pretože Mikuláš si doviedol až šesť pomocníkov – anjelikov. Dvaja neposlušní čerti ťahali jeho vyzdobený a vysvietený voz. Vo vnútri čakal na prítomných skvelý program detičiek z Materskej školy vo Veľkých Teriakovciach. Tie sa predstavili básničkami a pesničkami, pri ktorých si aj zatancovali a ‘zguľovali‘ obecenstvo i nezbedných čertov,“ uviedla administrátorka facebookovej skupiny Obec Veľké Teriakovce (OVT) Mirka Hanová s tým, že po programe sa už rozdávali balíčky plné sladkostí a žrebovala sa tombola.

Teriakovčania z inštalovania podobných rozmerných skulptúr v centre svojej dediny urobili už malú tradíciu. V posledných rokoch totiž v centre obce stál čert, snehuliak, obrie veľkonočné vajce či Morena.

Zdroj: facebooková stránka OVT, Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár