BBSK: S predsedom kraja J. Lunterom môžete telefonicky hovoriť každý štvrtok

BANSKÁ BYSTRICA – Každý štvrtok od 16:00 do 17:00 bude predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter občanom k dispozícii na telefonickej linke 048/4325602. Ako deklaroval na dnešnej (18. 1.) tlačovej konferencii, je to jeho prvé opatrenie v úrade, ktoré má otvoriť samosprávu smerom k občanom a transparentnosti.

„V mojom volebnom programe som deklaroval, že v prípade svojho zvolenia bude činnosť kraja transparentná a pred očami verejnosti. Chcem s občanmi komunikovať priamo a čo najpodrobnejšie ich informovať o činnosti kraja,“ povedal Lunter.

Ako dodal, v mimoriadnych prípadoch neprítomnosti poverí zástupcu, ktorý ho bude o podnetoch z telefonickej linky informovať. Obyvatelia kraja sa však môžu na predsedu alebo na Úrad BBSK obrátiť aj štandardnými komunikačnými prostriedkami alebo prostredníctvom formuláru na stránke kraja.

Novinkou je aj zverejňovanie pracovného harmonogramu predsedu kraja. Každý piatok bude na webstránke Úradu BBSK v profile predsedu uverejnený aj jeho pracovný program na nasledujúci týždeň. „Záleží mi na tom, aby občania vedeli, že čo v mojej pracovnej dobe robím a s kým sa stretávam,“ dodal Lunter.

Ako doplnil riaditeľ Úradu BBSK Matúš Hollý, pri zlepšovaní transparentného prostredia v kraji sa chcú riadiť najmä odporúčaniami organizácie Transparency International Slovensko. S jej zástupcami sa už stretol a dohodli sa na vzájomnej spolupráci. Ako prvé úrad odstránil nedostatky z minulosti, kedy chýbali zverejnené majetkové priznania poslancov či zápisnice zo zasadnutia zastupiteľstiev. Novinkou je aj zverejňovanie všetkých infožiadostí, ktoré na Úrad BBSK chodia. Návštevníci stránky si môžu prečítať aj profesné životopisy predsedu a riaditeľa Úradu BBSK.

Zdroj: Matej Bučko, hovorca Banskobystrického samosprávneho kraja, Foto: Banskobystrický samosprávy kraj

Pridaj komentár