Skorušina nad Klenovcom ponúka túto sezónu výbornú lyžovačku

SKORUŠINA – Aktuálna zima nám v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi priniesla lepšie snehové podmienky, čo znamená okrem iného lyžovanie v strediskách, ktoré nemajú snežné delá a sú odkázané na prírodný sneh. Jedným z nich je Ski Skorušina nad Klenovcom, ktorú sme navštívili minulý víkend a odporúčame to aj vám.

Počas našej návštevy bolo síce trochu hmlisté počasie a občas aj mierne snežilo, ale sneh bol skutočne výborný. Oficiálne ho bolo na svahu do výšky 20 centimetrov. Na niektorých frekventovaných miestach zjazdovky však bol vyjazdený a už spod neho miestami vykúkala tráva. Nešlo však o nič tragické. Je to len malá daň za lyžovanie na prírodnom snehu, ktorý je skutočne lepší než technický. Kto mal záujem, mohol vyjsť aj mimo upravenú zjazdovku a vyskúšať si zjazd po neporušenej snehovej vrstve.

Jediným drobným problémom, ktorý sme zaznamenali, boli niekoľkominútové výpadky horného vleku. Prevádzkari ho však vždy rýchlo spojazdnili. Podľa ich slov sa prehrieva motor a kým sa potom celý mechanizmus znova spustí, chvíľu to trvá. Úplne odstrániť tento nedostatok bude podľa nich možné až po sezóne. Dôležité však je, že obidva vleky fungujú, keďže v uplynulých týždňoch sa pre problémy s prevodovkou postupne pokazili. Tento problém je však už podľa kompetentných odstránený.

Skorušina je v prevádzke aj tento víkend, takže ak chcete vyraziť na lyže, môže to byť dobrá voľba. Aktuálne je podľa stránky strediska na svahu stále 20 centimetrov snehu, čo by malo zaručiť dobrú lyžovačku. Na záver len pripomíname, že na vás čakajú dva na seba nadväzujúce vleky a zjazdovka, dlhá vyše 1300 metrov. Jej začiatok je v nadmorskej výške 1015 metrov nad morom a koniec na úrovni 704 metrov nad morom.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “Skorušina nad Klenovcom ponúka túto sezónu výbornú lyžovačku”

  1. Pingback: KLENOVEC: Lyžiarske stredisko Skorušina je udržiavané a v prípade dostatku snehu pripravené na sezónu

Pridaj komentár