HNÚŠŤA: Vláda zasadne v meste na výjazdovom rokovaní, rokovať bude o akčnom pláne a väznici

HNÚŠŤA – Predovšetkým akčného plánu rozvoja okresu Rimavská Sobota a pripravovanej väznice v okresnom sídle sa má týkať najbližšie, 90. rokovanie vlády. Uskutoční sa v pondelok 26. februára od 13:00 na Mestskom úrade v Hnúšti.

Prvý bod zasadnutia vlády je návrh dodatku č. 1 k akčnému plánu a návrh na uvoľnenie finančných prostriedkov z rezervy vlády Slovenskej republiky. Vďaka tomu by okres mal vo forme regionálneho príspevku dostať o 1 080 000 eur viac, než mu bolo v AP prisľúbené pôvodne.

Druhý bod sa tiež týka akčného pánu. Ide o predbežnú správu o jeho realizácii, ktorú predloží vedúci úradu vlády SR. „Predkladaný materiál poskytuje prehľad o plnení úloh a odporúčaní, realizácii Akčného plánu rozvoja okresu Rimavská Sobota, a stave čerpania regionálneho príspevku. Zároveň obsahuje návrhy potrebných riešení pre urýchlenie realizácie Akčného plánu rozvoja okresu Rimavská Sobota,“ uvádza vláda v materiáloch k rokovaniu.

Posledný bod sa týka chystanej výstavby väznice pre 832 odsúdených, ktorá má vzniknúť v mestskej časti Rimavskej Soboty – Sabovej. Predkladá ho podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Vláda bude schvaľovať návrh realizácie výstavby tohto väzenského zariadenia formou verejno-súkromného partnerstva (PPP). Verejné obstarávanie na projektovanie, výstavbu, financovanie, prevádzku a údržbu väzenského zariadenia by potom malo byť spustené do deviatich mesiacov od súhlasu vlády s realizáciou projektu.

V Rimavskosobotskom okrese vláda naposledy rokovala 24. júna 2016, kedy v Rimavskej Sobote schválila akčný plán rozvoja okresu. Aktuálne rokovanie je druhým z novej série výjazdových rokovaní po najchudobnejších regiónoch, ktoré vláda začala 6. decembra v Revúcej. Tamojšiemu okresu na ňom takisto poskytla v rámci akčného plánu milión eur navyše.

Zdroj: Úrad vlády SR, rokovania.sk   Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

One Reply to “HNÚŠŤA: Vláda zasadne v meste na výjazdovom rokovaní, rokovať bude o akčnom pláne a väznici”

  1. Pingback: R. SOBOTA: L. Žitňanská navštívi Centrum právnej pomoci, riešilo aj prípad muža so 42 exekúciami

Pridaj komentár