R. SOBOTA: L. Žitňanská navštívi Centrum právnej pomoci, riešilo aj prípad muža so 42 exekúciami

Ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská na mieste plánovanej väznice na Sabovej

RIMAVSKÁ SOBOTA – Podpredsedníčka vlády a ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská navštívi v pondelok 26. februára pred výjazdovým rokovaním vlády v Hnúšti aj Centrum právnej pomoci v Rimavskej Sobote. Informoval o tom hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

Rimavskosobotský región je podľa jeho slov jedným z tých, kde ľudia najviac využili dostupnejší osobný bankrot, aby sa mohli vyslobodiť z dlhovej pasce a začať tak nový život bez dlhov. „Kancelária v R. Sobote do konca januára 2018 vybavila takmer 6000 konzultácií s klientmi, ktorí sa informovali o osobnom bankrote. Svoju situáciu cez rimavskosobotské Centrum právnej pomoci takto riešil aj pán, ktorý mal na krku 42 exekúcií,“ konkretizoval Bubla.

Popoludní na výjazdovom rokovaní bude vláda prerokovávať dva body, ktoré sa týkajú Rimavskosobotského okresu. Prvým je predbežná správa o plnení akčného plánu rozvoja okresu s navýšením regionálneho príspevku o milión eur. Druhým bodom je schvaľovanie návrhu realizácie výstavby väznice pre 832 odsúdených v mestskej časti R. Soboty – Sabovej.

Svoj pondelkový program zavŕši ministerka opäť v Rimavskej Sobote. Večer o 18:00 sa v divadelnej sále Domu kultúry zúčastní besedy s občanmi na tému pripravovanej väznice na Sabovej. Organizátorom je občianske združenie Naša Sobota, ktoré naň pozýva všetkých záujemcov, ktorí chcú poznať podrobnosti o výstavbe väznice či možnostiach zamestnania v nej.

TIP: HNÚŠŤA: Vláda zasadne v meste na výjazdovom rokovaní, rokovať bude o akčnom pláne a väznici

Zdroj: Peter Bubla, MS SR, facebooková stránka Naša Sobota    Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár