LUČENEC: Do Mestského parku zavíta v nedeľu Detská tour Petra Sagana

LUČENEC – Už po tretíkrát bude Lučenec dejiskom súťaže, ktorá nesie meno najznámejšieho slovenského cyklistu. Detská Tour Petra Sagana je projekt pre deti, ktoré môžu ukázať svoje cyklistické schopnosti i zručnosti a zmerať si sily s rovesníkmi nielen z okolia, ale aj celého Slovenska.

„To, že sa etapa detskej tour opäť zorganizuje v Lučenci, je veľkým úspechom. Organizátori sa totiž snažia dejiská jednotlivých etáp každoročne obmieňať. Po druhej zorganizovanej etape v Lučenci prekvapil organizátorov Peter Zánický, mládežnícky tréner Petra Sagana a organizátor celej súťaže, vyjadrením, že krásny lučenecký park, spokojnosť účastníkov a dobrá práca organizačného tímu ho presvedčili, že Lučenec bude opäť zárukou kvality. Sám chcel navrhnúť, aby sa preteky po tretíkrát vrátili do Lučenca,“ priblížila vedúca kancelárie primátorky Lučenca Mária Bérešová.

Súťaž bude prebiehať v nedeľu 25. marca 2018 v areáli Mestského parku v Lučenci. Od 8:00 do 10:00 sa uskutoční prezentácia a o 10:30 začne štart kategórie Baby. Ostatné kategórie (Mikro, Mili, Mini, Mladší žiaci/žiačky, Starší žiaci/žiačky) budú štartovať následne.

Prihlásiť sa je možné cez online prihlasovací systém na http://1kolo-detskatour-petrasagana.mtbiker.sk/ alebo osobne počas prezentácie 24. marca v čase od 17:00 – 18:30. Prípadne aj v deň konania súťaže 25. marca 8:00 – 10:00 v reštaurácii Biela Labuť v Mestskom parku.

„Tradične nebudú chýbať ani sprievodné akcie. Na deti budú čakať rôzne súťaže či maľovanie na tvár, maskot Saganka, občerstvenie a stánky s cyklistickou tematikou,“ dodala vedúca kancelárie primátorky.

Organizátormi podujatia sú Cyklistická Detská tour, Občianske združenie NovoCK Lučenec, mesto Lučenec, ZŠ M. R. Štefánika Lučenec.

Zdroj: Mária Bérešová, mesto Lučenec

Pridaj komentár