Nemocnica R. Sobota skončila v hodnotení spokojnosti pacientov piata, je skokanom roka

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na piatom mieste v kategórii všeobecných nemocníc skončila v hodnotení pacientov za rok 2017, ktoré zorganizovala zdravotná poisťovňa Dôvera, nemocnica Svet zdravia (SZ) v Rimavskej Sobote. Podľa hovorcu siete SZ Tomáša Kráľa ide o historicky najlepšie umiestnenie tejto nemocnice v rebríčkoch spokojnosti podľa pacientov.

„Minulý rok sa táto nemocnica umiestnila na 36. mieste zo 44 hodnotených všeobecných nemocníc podľa zdravotnej poisťovne Dôvera. Tohto roku tak vyhrala neoficiálnu disciplínu ‘skokan roka‘‘, povedal na margo výsledkov Kráľ.

Podľa vyjadrenia riaditeľa rimavskosobotskej nemocnice Ivana Mokrého majú z výsledku hodnotenia pacientov úprimnú radosť. Považujú to za výborné vysvedčenie najmä pre personál. „Rád by som sa mu pri tejto príležitosti verejne poďakoval za každodenné úsilie poskytovať našim pacientom kvalitnú zdravotnú starostlivosť. Dovolím si tvrdiť, že naša nemocnica dokáže aj v skromnejších podmienkach vytvoriť príjemnú rodinnú atmosféru, čo pacienti zjavne dokážu oceniť,“ konštatoval Mokrý.

Napriek tomu nechce dosiahnutý výsledok preceňovať. „Vieme, že v Rimavskej Sobote nás čaká ešte dlhá cesta k všeobecnej spokojnosti. Za posledné roky sa nám vďaka investíciám podarilo veľa vecí zmeniť k lepšiemu. Verím, že už v skorej dobre budeme verejnosti schopní predstaviť aktualizovaný plán generálnej dostavby nemocnice,“ avizoval riaditeľ.

V rámci spomínaného hodnotenia spokojnosti pacientov sa nemocnica Svet zdravia v Rimavskej Sobote umiestnila najvyššie zo všetkých nemocníc v našich regiónoch. Všeobecná nemocnica s poliklinikou v Lučenci skončila na 21. mieste, Nemocnica s poliklinikou sv. Barbory Rožňava na 29. mieste, Nemocnica s poliklinikou Revúca na 41. mieste a Všeobecná nemocnica s poliklinikou Veľký Krtíš na poslednom, 44. mieste.

Celý rebríček nájdete na tomto odkaze.

Zdroj: Tomáš Kráš, SZ, vzdravotnictve.sk   Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár