RIMAVSKÁ BAŇA: Starší obyvateľ obce nezahynul pri nehode, polícia prípad vyšetruje

RIMAVSKÁ BAŇA – Príčinou smrti 85-ročného obyvateľa obce Rimavská Baňa v Rimavskosobotskom okrese, ktorého telo bolo nájdené 15. marca podvečer pri hlavnej ceste smerom na Hnúšťu, nebola dopravná nehoda, ako sa pôvodne predpokladalo. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici Márie Faltániovej sa táto verzia nepotvrdila.

„Telo mŕtveho muža bolo nájdené v priekope pri ceste. Nič však nenasvedčuje tomu, že by ho zrazilo motorové vozidlo. Muž ležal na chrbte, bez viditeľných zranení. Privolaný lekár konštatoval smrť bez cudzieho zavinenia a nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu na zistenie presnej príčiny smrti,“ uviedla Faltániová.

Polícia v Hnúšti už podľa jej slov začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia (čo je v takýchto prípadoch štandardom). Dodala však, že vzhľadom na vysoký vek muža mohli byť príčinou jeho smrti zdravotné problémy.

Podľa našich informácií mal spomínaný muž vo zvyku prechádzať sa popri hlavnej ceste a chodieval tade aj do blízkeho lesa, kde zbieral raždie a konáre.

Zdroj: Mária Faltániová, KR PZ

One Reply to “RIMAVSKÁ BAŇA: Starší obyvateľ obce nezahynul pri nehode, polícia prípad vyšetruje”

  1. Pingback: RIMAVSKÁ BAŇA: Pri dopravnej nehode zahynul starší obyvateľ obce

Pridaj komentár