TISOVEC: Vŕby na nábreží Rimavy podstúpili radikálny rez

TISOVEC – Radikálny rez zažili počas tejto zimy stromy na nábreží Rimavy v centre Tisovca, neďaleko evanjelického kostola a základnej školy (ZŠ). Opílené vŕby vyzerajú na prvý pohľad ako smutné kýpte, podľa stanoviska mesta, ktoré poskytla nášmu portálu Miriama Janotíková, referentka oddelenia výstavby, životného prostredia a rozvoja mesta Mestského úradu Tisovec, pristúpili k rozsiahlemu opíleniu vŕb popri sprievodnom poraste Rimavy z dôvodu, že prevísajúce konáre už zasahovali do chodníka popri ZŠ a ohrozovali bezpečnosť chodcov i žiakov.

„Taktiež zasahovali nad elektrické a rozhlasové vedenie. Viackrát nám bolo ústne hlásené od občanov mesta, že treba s tými vŕbami niečo robiť. V niektorých úsekoch bol problém prejsť po chodníku. Niektoré vŕby, ktoré sú nasadené blízko chodníkov a bytoviek, boli veľmi vysoké a košaté,“ uvádza sa v stanovisku mesta.

Ako v ňom predstavitelia samosprávy ďalej dodávajú, na druhej strane sprievodného porastu, kde sa nachádza autobusová zastávka, prevísajúce konáre ohrozovali autobusovú dopravu, ako aj cestujúcich. „Dané stromy sa takýmto spôsobom orezávali pred niekoľkými rokmi, kde sme mali dobré skúsenosti s ich obnovou. Vzhľadom k tomu, že už dorástli, bolo potrebné tento orez znovu zrealizovať,“ dodáva sa v stanovisku.

Zdroj: Sobotnik.sk, mesto Tisovec Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár