Zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko pokračujú aj v R. Sobote, Lučenci, V. Krtíši a Rožňave

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – V približne 50 slovenských i zahraničných mestách sa v piatok 16. marca 2018 opäť konajú protestné zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko. Sú medzi nimi aj okresné mestá našich regiónov – Rimavská Sobota, Lučenec, Veľký Krtíš a Rožňava. Oproti minulému týždňu zo zoznamu vypadla Revúca.

Protestné zhromaždenia sa vo všetkých mestách začínajú o 17:00. V Rimavskej Sobote sa zhromaždenie koná na Hlavnom námestí pri pamätníku padlým v 1. svetovej vojne. V Lučenci sa ľudia zídu na Námestí republiky a vo Veľkom Krtíši na Námestí A. H. Škultétyho. V Revúcej je ako miesto zhromaždenia určené Námestie slobody a v Rožňave Námestie baníkov.

Cieľom zhromaždení je podľa organizátorov dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov. Požadujú však aj predčasné voľby.

„Pán Fico, pán Danko a špeciálne pán Bugár svojim rozhodnutím ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť. Ich snaha sa za každú cenu udržať pri moci, je jasným dôkazom toho, že chcú zamiesť pod koberec všetky korupčné kauzy. Kauzy, o ktorých písal aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak,“ uvádzajú organizátori na svojej stránke.

Podľa ich slov nesmieme zabudnúť na všetko, čo za posledné dni vyplávalo na povrch. „Chyby pri vyšetrovaní vraždy Jána a Martiny, všetky korupčné kauzy, na ktoré aj Ján poukázal, prepojenia politikov na mafiu, korupcia, rozkrádanie eurofondov… Celé to zastrašovanie, pohŕdanie slušnými ľuďmi a ľahostajnosť voči aktívnym občanom, to všetko je dostatočným dôvodom na to, aby sme sa mohli opätovne rozhodnúť o tom, komu odovzdáme moc,“ dodávajú organizátori.

Zdroj: Zaslusneslovensko.sk Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár