Do brigády ku Dňu Zeme sa zapojilo viac ako 160 dobrovoľníkov

MALOHONT – Viac ako 160 dobrovoľníkov sa v sobotu 21. apríla v regióne Malohont zapojilo do 11. ročníka dobrovoľníckej akcie ku Dňu Zeme, ktorý každoročne pripadá na 22. apríla. Podľa slov Henriety Struhárovej zo združenia Mikroregión Rimava a Rimavica (MRR), ktoré akciu organizovalo, sa im počas čistenia regiónu podarilo vyzbierať odpad do 208 vriec, jedného veľkoobjemového kontajnera a dvoch nákladných áut.

„Najviac odpadu tvorili plasty, ako plastové fľaše, igelitové sáčky, rôzne obaly z potravín. Potom to boli konzervy, plechovky, ale aj nepotrebné pneumatiky, či stavebný odpad a rozbité kusy skla,“ konkretizovala Struhárová, podľa ktorej by sa ľudia mali naučiť separovať odpad podľa druhu, no hlavne vštepiť si do povedomia, že odpad patrí do smetných košov a nie zahodiť ho na zem, alebo odniesť za mesto/dedinu do prírody.

Ako ďalej povedala, do akcie sa zapojili dobrovoľníci z obcí Čerenčany, Hrachovo, Kociha, Kružno, Nižný Skálnik, Rimavské Brezovo, Rimavské Zalužany, Sušany, Veľké Teriakovce a Vyšný Skálnik. „Pridali sa aj žiaci Základnej školy Sama Vozára v Hrachove, deti z Detského domova v Hrachove i deti z Reedukačného centra v Čerenčanoch,“ dodala s tým, že podujatie vyvrcholilo v Kocihe pri dobrom guľáši.

Pri realizácii dobrovoľníckej akcie pomohli spolupracujúce subjekty, ktorým sa chce MRR poďakovať: Brantner Gemer s.r.o. Rimavská Sobota a Banskobystrická regionálna správa ciest Rimavská Sobota. „Hlavné poďakovanie však patrí všetkým dobrovoľníkom, ktorí venovali svoj voľný čas a spravili tak dobrý skutok. Svojou prácou tak prispeli k zlepšeniu životného prostredia a ukázali, že im nie je ľahostajný svet okolo nich,“ zakončila Struhárová.

Zdroj a foto: Henrieta Struhárová, MRR

Pridaj komentár