FIĽAKOVO: Na rekonštrukciu ulíc a budovanie chodníkov dá samospráva 320 000 eur

FIĽAKOVO – Do obnovy miestnych komunikácií, chodníkov a parkovísk zainvestuje v tomto roku samospráva Fiľakova vyše 320 000 eur. V týchto dňoch už prebieha rekonštrukcia chodníka na Vajanského ulici, kde vymenia aj osvetľovacie stožiare. Práce sa začali aj pri novom parkovisku na sídlisku Farská lúka, kde sa stavia nový prístupový chodník.

V rámci prác má byť zrekonštruované tiež parkovisko pri kultúrnom dome, ktoré je v dlhodobo zlom technickom stave. Samospráva vyasfaltuje aj ulice Fialkovú, Kvetnú, Záhradnícku a Rázusovu. „Kompletne nový asfaltový koberec dostane i cesta na Farskej lúke spájajúca ulice Moyzesovu a Daxnerovu,“ dodala hovorkyňa mesta Klaudia Kovácsová.

Nové chodníky sa vystavajú aj pri budove pošty, kde sa tiež obnoví povrch priľahlého parkoviska, ďalej na Školskej a Hlavnej ulici a na ďalších miestach podľa požiadaviek občanov a návrhov mestských poslancov. Komplexná rekonštrukcia dvojúrovňového chodníka, spojená s výsadbou novej zelene, prebehne aj pred bytovkou na Biskupickej ulici.

V minulom roku mesto začalo s rozsiahlym budovaním chodníkov, do ktorých investovalo 126 000 eur. Postavilo dve parkoviská pre vyše 70 áut v hodnote viac ako 80 000 eur a vyasfaltovalo 7874 metrov štvorcových miestnych komunikácií.

Asfaltovanie majú naplánované aj v susednej Rimavskej Sobote, kde poslanci pred mesiacom rozhodli, že na tento účel pôjde okrem prostriedkov schválených v minulom roku ešte navyše suma 200 000 až 250 000 eur z rezervy mesta. Obnovovať asfaltový povrch plánujú aj v Lučenci, kde na to majú vyčlenených takmer 650 000 eur z rezervného fondu a prebytku minuloročného rozpočtu.

Zdroj a foto: Klaudia Kovácsová, hovorkyňa Fiľakova

Pridaj komentár