R. SOBOTA: Muž obťažoval maloleté dievčatá, polícia ho obvinila z troch zločinov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Policajný vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote obvinil 21-ročného Petra R. z R. Soboty zo zločinu sexuálneho zneužívania, zločinu sexuálneho zneužívania v štádiu pokusu a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej obvinený pod rôznymi zámienkami oslovoval a obťažoval maloleté dievčatá – napríklad, že pozná rodičov, že jeho dcéra stratila psa, prípadne im ponúkal cukríky.

„Robil to s úmyslom sexuálneho uspokojenia, aj keď vedel, že ešte nemajú 15 rokov. Počas apríla takto oslovil dve dievčatá vo veku 8 a 10 rokov, kedy v jednom prípade došlo k sexuálnemu zneužívaniu a v druhom prípade išlo o pokus sexuálneho zneužívania,“ konkretizovala hovorkyňa.

Ako dodala, ďalšie 11-ročné dievča obmedzoval na osobnej slobode vo výťahu a v chodbe bytového domu. „Po prijatí oznámení od rodičov poškodených detí polícia začala po páchateľovi intenzívne pátrať. Na základe jeho popisu oblečenia a výpovedí poškodených podozrivého vo štvrtok v dopoludňajších hodinách zadržali,“ informovala Faltániová.

Po vykonaní procesných úkonov a vznesení obvinenia z uvedených zločinov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. „Za tieto zločiny spáchané na chránených osobách hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov,“ dodala hovorkyňa.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje rodičov, nech deťom neustále zdôrazňujú, aby nedôverovali cudzím ľudom a ani sa s nimi nerozprávali. „Deťom je potrebné vysvetliť, kto je pre nich cudzím človekom a upozorniť ich, aby si od cudzích ľudí nebrali žiadne sladkosti, darčeky, nesadali si k nim do auta a nedali sa zlákať na žiadne pekné slová. Dieťaťu treba vždy vopred oznámiť, kto preň príde do školy, školského klubu, prípadne na krúžok,“ zdôraznila Faltániová.

Zdroj: Mária Faltániová, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Banská Bystrica Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár