POSTREH: Z dvoch priechodov na Jánošíkovej v R. Sobote nezostal ani jeden

RIMAVSKÁ SOBOTA – Pri kruhovom objazde na križovatke Malohontskej a Jánošíkovej ulice boli ešte donedávna dva priechody, vzdialené od seba len pár metrov. Stalo sa tak pri výstavbe „kruháča“, keďže súčasťou jeho projektovej dokumentácie bol aj nový priechod. Na skutočnosť, že v tomto úseku už jeden priechod je, sa akosi pozabudlo, čo priznal aj primátor Jozef Šimko na jednom z posledných zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

Dva priechody hneď pri výjazde z kruhového objazdu však niekedy spôsobovali komplikácie, na čo v rámci zasadnutia MsZ upozornil napríklad poslanec Miroslav Bitala. „Stalo sa mi tam, že som prešiel prvý priechod a dával som prednosť chodcom na druhom. Musel som však zastať na tom prvom priechode,“ uviedol Bitala.

Primátor mu hneď prisľúbil nápravu a o niekoľko týždňov už boli vchody na novší priechod zahradené zábradlím. Zakrátko však začala rekonštrukcia povrchu Jánošíkovej ulice a pri frézovaní starého asfaltu zmizlo vodorovné dopravné značenie druhého priechodu. Stalo sa tak pred vyše týždňom a nie je tam dodnes (4. 5. 2018).

Stručné zhrnutie tejto „priechodovej“ histórie je teda nasledovné: Pre nepozornosť bol vybudovaný priechod pre chodcov v mieste, kde vôbec nebol potrebný. Po upozornení naň kompetentní umiestnili zábradlie, aby ho chodci nemohli využívať. Vtedy však niekto pozabudol, že sa chystá rekonštrukcia Jánošíkovej ulice, ktorá zahŕňa aj odfrézovanie starého priechodu. Teda súčasný stav je taký, že nezostal ani jeden.

Hoci, aby to bolo ešte zložitejšie, v smere jazdy od „kruháča“ je stále dopravná značka Priechod pre chodcov, s dodatkovou tabuľkou 2x. Akurát, že jeden z priechodov je zahradený a druhý nie je vyznačený na ceste.

Pochopiteľne, s veľkou pravdepodobnosťou ide len o dočasný problém a Technické služby mesta na novú vozovku priechod opäť „namaľujú“. Pre istotu sme však samosprávu na tento malý kuriózny nedostatok upozornili. Veríme, že dovtedy na tomto mieste nepríde k žiadnej nehode, pretože by bolo sporné, či sa stala na priechode alebo mimo neho.

Foto: Sobotnik.sk

Pridaj komentár