R. SOBOTA: Práce v Mestskej záhrade pokračujú, pribudol mostík v plážovom kúpalisku

RIMAVSKÁ SOBOTA – Kovový mostík s „vyhliadkovou“ plošinou v bývalom plážovom kúpalisku je najnovším prírastkom v Mestskej záhrade v Rimavskej Sobote, ktorú samospráva približne posledný rok a pol postupne revitalizuje. Mostík s plošinou pracovníci dokončujú v týchto dňoch a nádrž pre jeho montáž takmer úplne vypustili.

Samotný mostík stál už počas posledného víkendu, dnes (10. 5.) pri ňom robotníci montovali plošinu, ktorá ho má v strede kúpaliska ukončovať. Primátor Jozef Šimko síce na jednom z minuloročných zasadnutí mestského zastupiteľstva avizoval, že mostík povedie priamo na ostrovček, ktorý je uprostred nádrže, z tohto zámeru však nakoniec zrejme zišlo.

Zmeny však badať aj v iných častiach areálu, ktorý vznikol spojením bývalej prvomájovej záhrady a kúpaliska. Rekonštrukčné práce napríklad prebiehajú aj na budove niekdajších šatní kúpaliska, neďaleko pôvodného vchodu.

Len o kúsok ďalej vidieť opäť zmenu k lepšiemu. Týka sa časti oplotenia tenisových dvorcov, ktoré bolo zarastené náletovou zeleňou. Tá už je vysekaná a na stĺpoch postupne pribúda nové pletivo.

Hneď oproti postupne vzniká jedna z posledných chýbajúcich častí cestičky pre bežcov a korčuliarov, ktorá má v dĺžke jeden kilometer viesť okolo celej záhrady. Ide o akúsi malú obchádzku, vedúcu poza budovu herne, aby športovci nemuseli prechádzať cez parkovisko, ktoré je pred ňou. Obrubníky sú už osadené, zostáva dokončiť povrch (veríme, že nepôjde o už povestný sobotský ekoasfalt:-)

TIP: Primátorka Lučenca nazvala nový povrch ulíc v R. Sobote ekoasfaltom, z ktorého vyrastajú rastlinky

V druhej polovici záhrady, smerom na bývalé RISO, pribudla už pred časom nová drevená pergola nad chodníkom. Vedie od herne po stredový altánok.

V areáli detského ihriska, ktoré vzniklo minulý rok oproti kolkárni, pribudol malý kolotoč.

Neďaleko je už pripravené aj miesto pre úplne nové ihrisko – Žihadielko. Soboťania ho získali v masívnom hlasovaní v rámci reklamnej kampane obchodného reťazca Lidl.

Samotný altánok v strede tejto časti záhrady krášlia rezbárske výtvory, ktoré vznikli minulý rok. Cez zimu však boli zakryté plastovými vrecami, do ktorých ich zabalili na ochranu proti nečasu. V týchto jarných, či skôr teplotami skôr letných dňoch, však už naplno vyniknú.

Na záver si dovolíme malú pripomienku. Hoci sú niektoré lavičky v záhrade opravené, stále sa nájdu také, čo by si už zaslúžili nové drevo. Jedna z nich je na nasledujúcej fotografii. Považujeme to za dôležité najmä teraz, keď sa areál záhrady a kúpaliska stáva u ľudí čoraz obľúbenejším.

Pochopiteľne, v Mestskej záhrade toho treba ešte dosť veľa dokončiť. V prvom rade chýba podstatný kus už spomínaného okruhu pre bežcov a korčuliarov. Okrem „obchádzky“ herne totiž nemá hotový povrch ani ďalšia časť, vedúca popri Cukrovarskej ulici od vjazdu do záhrady smerom k amfiteátru. Pribudnúť má ešte i fontána či minizoo po vzore lučeneckého mestského parku. Zabudnúť nesmieme ani na vybojované Žihadielko:-) Pôvodne mali byť všetky práce hotové do mája aktuálneho roka, tento termín sa však zrejme nepodarí dodržať (aj keď do konca mesiaca ešte chýbajú tri týždne, takže sa nechajme prekvapiť).

Doterajšie práce v Mestskej záhrade približujú predchádzajúce články, ku ktorým sa dostanete kliknutím na odkazy nižšie:

TIP: Mestskú záhradu bude monitorovať päť kamier

TIP: V Mestskej záhrade postavili nové detské ihrisko

TIP: V Mestskej záhrade bude altánok, na kúpalisku labute

TIP: V Mestskej záhrade je už nový altánok

TIP: Na kúpalisku sú už labute, práce v Mestskej záhrade pokračujú

Foto: Sobotnik.sk

2 Replies to “R. SOBOTA: Práce v Mestskej záhrade pokračujú, pribudol mostík v plážovom kúpalisku”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Žihadielko v Mestskej záhrade už stojí, dráha pre cyklistov a korčuliarov je hotová - SOBOTNIK.SK

  2. Pingback: Najčítanejšie články za rok 2018 – zhromaždenie ĽSNS, požiar plynu či kandidatúry Ceglédyho a Lebedu

Pridaj komentár