R. SOBOTA: Radovan Ceglédy bude kandidovať za primátora, začal so zberom podpisov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Podnikateľ a občiansky aktivista Radovan Ceglédy dnes na tlačovej konferencii na Hlavnom námestí v Rimavskej Sobote oficiálne oznámil, že začína so zberom podpisov na podporu svojej kandidatúry za primátora mesta. O post sa uchádza ako nezávislý kandidát, medzi svoje hlavné priority, s ktorými ide do kampane, označuje predovšetkým zamestnanosť a udržanie mladých ľudí v meste. Na problémy sa však chce nasledujúce dva mesiace pýtať aj priamo občanov.

Heslom jeho kandidatúry je veta ‘Odvážme sa zrýchliť‘. „Spoločne s ľuďmi, ktorí v Sobote žijú, cítime, že naše krásne mesto s bohatou históriou nejako zaostáva, je spomalené. Dakedy sme boli župným mestom, centrom Gemersko-malohontskej župy. V nedávnej minulosti sme boli potravinárskou základňou celého Československa. A dnes sa o nás v správach iba hovorí, že sú tu nehody, máme tu neprispôsobivých a málo práce,“ podotkol Ceglédy s tým, že kedysi sme napredovali, dnes iba lapáme po dychu.

Nezamestnanosť a odchody mladých z mesta

Ako pokračoval, mesto spomaľuje obrovská nezamestnanosť, nízke platy či odchody mladých šikovných ľudí mimo regiónu. „Fabriky sa rozpadávajú, máme špinu v meste. Najhoršie je, že nás už pomaly ale isto predbiehajú iné, malé mestá z okresu a kraja,“ povedal kandidát na primátora, podľa ktorého sa dá rozumieť tomu, že sa rozvíja Lučenec, ktorý je o niečo väčším mestom.

Napredujú však aj menšie mestá ako Fiľakovo, Tornaľa, Veľký Krtíš, Hnúšťa. A my nič. Do Soboty kedysi chodievali pracovať ľudia z celého Československa. Dnes je hanba sa priznať, že sme z Rimavskej Soboty. Trhá mi to srdce, lebo toto mesto si to nezaslúži,“ zdôraznil.

V súvislosti so svojou kandidatúrou sa Ceglédy chce na problémy, pripomienky a námety pýtať aj priamo občanov mesta. „Odteraz budem chodiť po sobotských uliciach a budem sa pýtať vás, milí Soboťania, čo by ste na tomto meste zrýchlili. Čo je správne spraviť, aby napredovalo,“ vysvetlil kandidát.

Podpora osobností

Podporu R. Ceglédymu svojou účasťou na tlačovej konferencii a v niektorých prípadoch aj príhovorom vyjadrili viaceré osobnosti z mesta a regiónu. Bola medzi nimi riaditeľka rimavskosobotského gymnázia Miriam Szántoová, riaditeľ základnej umeleckej školy Marian Lacko, starosta Veľkého Blhu Tibor Csúr, bývalý športovec Jozef „Pepo“ Oštrom, ako aj Andrej Boros a Michal Demeter z občianskeho združenia Naša Sobota, či študentka a programátorka Martina Slabejová.

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “R. SOBOTA: Radovan Ceglédy bude kandidovať za primátora, začal so zberom podpisov”

  1. Pingback: R. SOBOTA: Za primátora kandidujú zatiaľ traja, Matyinkó podporí Ceglédyho

Pridaj komentár