Opäť k nám zavíta vláda, bude zasadať vo Fiľakove a V. Krtíši

FIĽAKOVO/VEĽKÝ KRTÍŠ – Po niekoľkých mesiacoch príde opäť na rokovanie do našich regiónov vláda SR. Jej členov čakajú dve zasadnutia – 30. mája 2018 vo Fiľakove a o deň neskôr vo Veľkom Krtíši. Podobne ako predchádzajúce rokovanie v Hnúšti či nedávne zasadnutia na východnom Slovensku, aj tieto dva vládne výjazdy budú zamerané hodnoteniu akčných plánov rozvoja príslušných okresov (okrem Lučenca a V. Krtíša sa budú zaoberať i Poltárom), ako aj ich doplneniu.

Konkrétny program rokovaní zatiaľ nie je známy. Je však veľmi pravdepodobné, že jeho súčasťou bude, podobne ako pri posledných zasadnutiach vlády v zaostalých okresoch, zvýšenie regionálnych príspevkov, ktoré okresy dostali pri schvaľovaní akčných plánov v lete 2016. Vo Fiľakove bude navyše jedným z bodov programu aj slávnostné odovzdanie novej kompostárne na Družstevnej ulici.

Pri poslednom zasadnutí vlády v našich regiónoch, ktoré sa konalo 26. februára 2018 v Hnúšti, schválil vládny kabinet výstavbu väznice v Rimavskej Sobote a odsúhlasil dotácie na rozvojové projekty v okrese Rimavská Sobota v celkovej výške 1,08 milióna eur.

Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár