ZBOJSKÁ: K atrakciám Zbojníckeho dvora čoskoro pribudne aj lov rýb

ZBOJSKÁ – Pozorní návštevníci Zbojníckeho dvora v sedle Zbojská nad Tisovcom si určite všimli rozsiahlejšie výkopové práce v okolí potôčika, naľavo od prístupovej cesty k salašu. Práce započali ešte koncom minulého roka. Najprv nebolo celkom jasné, o čo ide a nezainteresovaní mohli iba hádať, čo sa tam pripravuje. Koncom zimy však už bolo jasné, že tam vzniklo nové jazierko.

To sa má stať novou atrakciou Zbojskej a bude slúžiť na takzvaný zážitkový lov rýb. To znamená, že na takýto rybolov nebude potrebný rybársky lístok, ale za poplatok si bude môcť rybu uloviť prakticky každý. Podobný model rybárenia funguje na viacerých súkromných rybníkoch po celom Slovensku, kde návštevníkom zvyčajne požičajú aj udicu a poskytnú návnady.

Niekde je dôraz kladený naozaj len na zážitok spojený s lovom a rybu musíte po ulovení pustiť nazad do jazera. Inde však ponúkajú možnosť ulovenú rybu si kúpiť, prípadne si ju dať ihneď pripraviť, alebo si ju vlastnoručne opiecť. V našich regiónoch spomínaný „bezpovolenkový“ lov rýb niekoľko rokov funguje napríklad na rybníkoch pri Jelšave.

Presné detaily tejto služby pre turistov na Zbojskej a konkrétny termín jej spustenia zatiaľ nepoznáme, nakoľko zámer zatiaľ nebol oficiálne oznámený. To, že sa tam však skutočne pripravuje zážitkový lov rýb, nám potvrdil dôveryhodný zdroj a mnohí to už vytušili aj zo samotnej výstavby jazierka v turisticky obľúbenej lokalite neďaleko salaša.

Jazierko na Zbojskej koncom zimy

O všetkých ďalších novinkách samozrejme budeme informovať. Dovtedy do vašej pozornosti odporúčame dva staršie články. Písali sme v nich o minuloročnej novinke – veľkej terase pri salaši a o tom, ako sa Zbojská rozvíjala počas uplynulých desiatich rokov z malej dreveničky na veľké reštauračné zariadenie.

TIP: Zbojnícky dvor má pre návštevníkov novú terasu

TIP: Pozrite sa, ako sa počas desiatich rokov rozvíjal salaš Zbojská

Foto: Sobotnik.sk

One Reply to “ZBOJSKÁ: K atrakciám Zbojníckeho dvora čoskoro pribudne aj lov rýb”

  1. Pingback: ZBOJSKÁ: Návštevníkov salaša už čoskoro privíta nová krytá terasa

Pridaj komentár