NIŽNÝ SKÁLNIK: Nadchádzajúcu nedeľu čaká na deti Cesta rozprávkovým lesom

NIŽNÝ SKÁLNIK – Malí i veľkí budú mať už túto nedeľu 1. júla možnosť pripomenúť si v Nižnom Skálniku známeho rozprávkara Pavla Dobšinského. Jeho rozprávky spoznajú v rámci podujatia Cesta rozprávkovým lesom „Z rozprávky do rozprávky“, ktoré sa koná pri miestnom rybníku od 9:00 do 12:30.

„Aj tohto roku dostanú detičky pri vstupnej bráne rozprávkovú knižku, do ktorej počas cesty rozprávkovým lesom po splnení úloh na jednotlivých stanovištiach dostanú pečiatky. Až po prejdení celej trasy a nazbieraní všetkých pečiatok do rozprávkovej knižky obdržia v cieli od rozprávkových bytostí sladký balíček,“ uviedla Henrieta Struhárová z Mikroregiónu Rimava a Rimavica, ktorý toto podujatie organizuje spolu s občianskym združením Ozveny.

Rovnako ako minulý rok, aj tentokrát povedie cesta rozprávkovým lesom krásnou prírodou cez les a lúky. Jednotlivé stanovištia na trase budú ozdobené kulisami, ktoré vytvorili žiaci druhého stupňa ZŠ a ich učitelia v rámci výtvarnej súťaže „Z rozprávky do rozprávky“. Nezabudlo sa ani na nafukovacie atrakcie, jazdu na koni, či koči, maľovanie na tvár a občerstvenie na konci celej trasy. V prípade nepriaznivého počasia si organizátor vyhradzuje právo podujatie preložiť.

Zdroj: Henrieta Struhárová, Mikroregión Rimava a Rimavica, Foto: ilustračné, Sobotnik.sk

Pridaj komentár