REVÚCA: Pri razii v nelegálnej výrobni našli 10,5 milióna cigariet a šesť ton tabaku

REVÚCA – Doteraz najväčšiu výrobňu nelegálnych cigariet svetoznámej značky v SR odhalil počas uplynulého piatka a soboty (15. – 16. 6.) Kriminálny úrad finančnej správy (KÚFS). Pri zásahu v okolí Revúcej zaistili jeho pracovníci 10,5 milióna kusov cigariet a takmer 6 ton tabakovej suroviny, vrátane strojov na výrobu cigariet. Predbežný finančný únik na DPH a SPD bol vyčíslený na 5 miliónov eur.

Pracovníkom KÚFS sa v spolupráci s kolegami z colných úradov podarilo počas víkendu odhaliť najväčšiu nelegálnu výrobu a distribúciu nelegálnych cigariet na Slovensku v doterajšej histórii. Zaujímavé na tomto prípade je, že ide o nelegálne cigarety renomovanej značky, ktorá je veľmi často predávaná na slovenskom trhu. Cigarety neboli určené na slovenský trh, ale mali byť určené na iné trhy Európy,“ povedal prezident finančnej správy František Imrecze. Slovensko-bulharský gang ich údajne pašoval v náklade drevnej štiepky.

KÚ FS na prípade pracoval viac ako pol roka a pri akcii spolupracoval s organizáciami Europol a OLAF. „Počas zásahu boli zaistené dve osoby zo Slovenskej republiky, ktoré sú momentálne v cele predbežného zaistenia,“ uviedol na margo razie riaditeľ KÚFS Ľudovít Makó.

Slovensko je podľa neho v oblasti pašovania cigariet skôr tranzitnou krajinou. V tomto prípade tak išlo o prvú veľkú akciu, pri ktorej sa finančná správa dostala až k výrobcovi.

Zdroj a foto: KÚFS

Pridaj komentár